woensdag 17 oktober

Optreden The Ashton Brothers
20:15, Papendrecht, De Willem. The Ashton Brothers komen op woensdag 17 oktober vanaf 20.15 uur naar Theater De Willem aan de Van der Palmstraat te Papendrecht. De briljante gekkigheid van Enfants Terribles nog één keer op herhaling. Het bejubelde circus vol muziek, acrobatiek, clownerie, magie en anarchie trekt al drie seizoenen en 300 voorstellingen lang volle zalen. Een flitsend spektakel vol halsbrekende capriolen, maar ook ontroering, verbazing en heel veel humor. Entree bedraagt 27,50 euro (inclusief consumptie). Voor meer info of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

donderdag 18 oktober

Huis van de Waard Lekkerland
13:30, Nieuw-Lekkerland, Pand 83, Planetenlaan 83. Inloop tot 16.30 uur voor een kopje koffie, praatje, spelletje of een andere activiteit. Van 16.30 tot 19.00 uur eten koken: drie gangen voor 4 euro. Opgeven tot 10.00 uur bij Wilma Neven, 06-27281714.

Bijeenkomst PCOB
14:00, Papendrecht, Elimkerk. In de Elimkerk aan de P.C. Hooftlaan 178 in Papendrecht wordt op donderdag 18 oktober vanaf 14.00 uur weer een PCOB-middag gehouden. De heer Batist uit Scheveningen verzorgt dan een lezing met als titel 'Maarten Luther, wat heeft hij ons te zeggen/'. Ook introducés zijn altijd welkom.

Koersbal in De Strevenaer
14:30, Streefkerk, De Strevenaer. Koersbal voor senioren.

vrijdag 19 oktober

Purper in De Willem
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Theatergroep Purper, de grand old dame van het cabaret, verzorgt op vrijdag 19 oktober vanaf 20.15 uur een optreden in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat te Papendrecht.
In deze nieuwe voorstelling bestaat de groep uit oudgedienden Erik Brey en Frans Mulder en nieuwkomers Diederick Ensink (muzikaal multitalent) en Anne van Veen (actrice, zangeres en dochter van…) Met z'n vieren gaan ze op zoek naar de ware betekenis van passie. Dat is nog niet zo gemakkelijk, want bijna alles is passie tegenwoordig, van brood uit de supermarkt tot een dure show in de open lucht. Wat betekent hert woord nog? Purper's Passie is een hilarische show vol sketches en liedjes, gemaakt en gespeeld met passie.
Entree bedraagt 26 euro (inclusief consumptie). Voor meer informatie en kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

zaterdag 20 oktober

Michael Prins in De Vijf Lelies
19:30, Streefkerk, De Vijf Lelies. Singer-songwriter Michael Prins geeft een concert met zijn band. De oud-inwoner van Streefkerk zal nummers van zijn derde album 'It's murder, guilty of killing sweet emotion' spelen, evenals nieuwe nummers. Entree: 17,50 euro. Kaarten: via eventbrite.nl

Muzikale Sche(r)ts met Kamerkoor Canticum
20:00, Alblasserdam, Havenkerk. Op zaterdag 20 oktober voert Kamerkoor Canticum Amicorum een spannend programma uit. De Havenkerk van Alblasserdam is het decor voor Muzikale Sche(r)ts.
Tijdens het concert brengt het kamerkoor uit Hardinxveld-Giessendam onder leiding van dirigent Patrick van der Linden geestelijke en niet-geestelijke muziek ten gehore. De verstilde Lamentations van Tallis staan zo in een mooi contrast met Italian Salad van Genée. Een van de hoogtepunten zal het Deconstructing Johann zijn, een komisch stuk van Runswick over J.S. Bach. Canticum hoopt met Muzikale Sche(r)ts een veelzijdig programma te presenteren. In het voorprogramma staat het opleidingskoor Belle Magali van Ilona van Grondelle-de Kievit. Zij zingen onder meer muziek van John Rutter.
Het concert vindt plaats op zaterdag 20 oktober om 20.00 uur (voorprogramma) in de Havenkerk van Alblasserdam. Kaarten via www.canticumamicorum.nl.

Bingo in De Beemd
20:00, Oud-Alblas, dorpshuis De Beemd. De Bingocommissie Oud-Alblas houdt de eerste in een serie van zes bingoavonden. Er zijn prijzen te winnen; voor de laatste ronde is een grotere prijs beschikbaar. De entree is gratis. Later binnenlopen mag ook.

Martijn Kardol in het theater
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Martijn Kardol verzorgt op zaterdag 20 oktober vanaf 20.15 uur een optreden in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat te Papendrecht.
Martijn was met zijn nieuwe programma Bang genomineerd voor de Neerlands Hoop 2018, zo goed is het. Martijn, vooral bekend van zijn maandagochtend columns op 3FM, is een geweldige verteller met heel veel humor, sterke timing en fijne zelfspot. Een briljante ouwehoer met een actueel thema. Hoe ga je om met de voortdurende aanslagdreiging? Hoe ben je zelf in zo'n crisis? Geestig en slim cabaret vol mooie liedjes en geraffineerde verhalen.
Entree bedraagt 17 euro (inclusief consumptie). Voor meer informatie en kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

zondag 21 oktober

Open Deur Dienst
09:30, Nieuw-Lekkerland. In de hervormde gemeente Maranatha, Mattenbies 1 vindt een Open Deur Dienst plaats. Het thema is 'Bouwers gezocht'. Voorganger is dominee G.J. van Beek. Er is kinderoppas. Na de dienst is er gelegenheid om koffie of thee te drinken.

Eén voor één dienst
12:59, Papendrecht, Elimkerk. In de Elimkerk aan de P.C. Hooftlaan 178 te Papendrecht wordt op zondag 21 oktober weer een één voor één dienst gehouden. Het onderwerp is 'Span u in voor uw redding'.
Anita Stigter spreekt over verantwoordelijk zijn, omkijken naar de ander, behulpzaam en Jezus zoeken, want Hij komt terug.

dinsdag 23 oktober

Huis van de Waard Lekkerland
13:30, Nieuw-Lekkerland, Pand 83, Planetenlaan 83. Inloop tot 16.30 uur voor een kopje koffie, praatje, spelletje of een andere activiteit.

Bibliotheek Papendrecht: Digitaal Inloopspreekuur
15:00, Papendrecht, Bibliotheek Papendrecht. Vanaf 7 mei is er elke maandag van 15.00 tot 17.00 uur een digitaal inloopspreekuur in Bibliotheek Papendrecht. Hier kan iedereen gratis binnenlopen met vragen over het gebruik van internet en digitale media. Wil je meer weten over het internet of heb je vragen over e-readers, tablets of digitale media? Heb je vragen over smartphones, de Bibliotheekapps of het cursusaanbod? Kom op maandag naar het digitaal inloopspreekuur in Bibliotheek Papendrecht. Vanaf 7 mei ben je elke maandag van 15.00 tot 17.00 uur welkom. Een deskundig begeleider is aanwezig om al je vragen te beantwoorden. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig. Je kan zo binnenlopen!

woensdag 24 oktober

Koersbal en spelmiddag in De Strevenaer
9:45, Streefkerk, De Strevenaer. Koersbal voor senioren. Vanaf 14.00 uur is er een spelmiddag voor senioren.

Ichthus Inn
10:00, Alblasserdam, Ichthuskerk. Op woensdagochtend 24 oktober van 10.00 tot 12.00 uur wordt er in de Ichthuskerk in Alblasserdam weer een Ichthus Inn gehouden. Het thema 'Wat is er aan de hand' bewerkt de manier waarop we met God kunnen praten. De vaste gast 'De banaan' is er ook bij. Alle kinderen van de basisschool zijn welkom.

Open Tafel
12:30, Nieuw-Lekkerland, Waellant. In 't Waellant aan de Ooievaar in Nieuw-Lekkerland wordt op woensdag 24 oktober weer een open tafel gehouden voor mensen van 55 jaar en ouder uit Nieuw-Lekkerland en Kinderdijk. Organisatie is in handen van de L. en N. Smit's Stichting. Aanmelden kan tot maandag 22 oktober 10.00 uur. Voor aanmelden, vervoer naar 't Waellant en/of meer informatie: de balie van het Service- en Informatiepunt van de L. en N. Smit's Stichting, iedere werkdag geopend van 09.00 tot 12.00 uur. Telefonisch te bereiken op 0184-689360.

donderdag 25 oktober

Huis van de Waard Lekkerland
13:30, Nieuw-Lekkerland, Pand 83, Planetenlaan 83. Inloop tot 16.30 uur voor een kopje koffie, praatje, spelletje of een andere activiteit.

vrijdag 26 oktober

The Story Tellers
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. The Story Tellers verzorgen op vrijdag 26 oktober vanaf 20.15 uur een optreden in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat te Papendrecht.
Het gaat op vrijdag 26 oktober om een nieuwe show van de makers van Motel Westcoast en Best Of Britain. In dit programma is er vooral aandacht voor singer-songwriters, muzikale grootheden als Bob Dylan, Elvis Costello, Neil Diamond, Simon & Garfunkel, Bonnie Raitt, joni Mitchell, Ed Sheeran en vele anderen. Zij schrijven liedjes die een verhaal vertellen, de de luisteraar meenemen op avontuur. Met Syb van der Ploeg, Maarten Peters, Dilana Smith, Hubert Heeringa en een live band. Heerlijke muziek met geweldige muzikanten.
Entree bedraagt 25 euro (inclusief consumptie). Voor meer informatie en kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

dinsdag 30 oktober

Bibliotheek Papendrecht: Digitaal Inloopspreekuur
15:00, Papendrecht, Bibliotheek Papendrecht. Van 15.00 tot 17.00 uur is er een digitaal inloopspreekuur in de bibliotheek van Papendrecht. Hier kan iedereen gratis binnenlopen met vragen over het gebruik van internet en digitale media. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig. Je kan zo binnenlopen!

woensdag 31 oktober

Vrouwenochtend
09:00, Nieuw-Lekkerland, Maranathakerk. In de Maranathakerk aan de Mattenbies 1 in Nieuw-Lekkerland wordt op woensdag 31 oktober van 09.00 tot 11.15 uur een vrouwenochtend gehouden. Spreekster Madelon Meester zal het gaan hebben over het onderwerp 'Gods stem verstaan'. De muziek wordt verzorgd door Corine van Krimpen en Jantine de Zwart. Er is kinderoppas en ook is er kraam met fotokaarten. Ter bestrijding van de onkosten wordt er een collecte gehouden. Voor meer informatie: Patricia de Bie via 0184-685635.