Zilver voor Isa van Swieten

papendrecht • Isa van Swieten uit Papendrecht heeft zaterdag 13 oktober op de Dordtse Sportboulevard zilver gewonnen tijdens het Gewestelijk Kampioenschap kunstrijden Zuid-Holland.

In de categorie Junioren had Isa (15) een moeilijk begin met twee vallen 's morgens in haar korte kür. Maar ze wist de rest goed af te maken, waardoor de score positief uitpakte. In de lange kür heeft ze zichzelf omhoog gevochten met een prachtige dubbel Axel en veel andere technische elementen met hoge scores. Ze is haar eerste jaar in de categorie Junioren goed begonnen en wist met haar puntentotaal op de tweede plaats te eindigen op het Gewestelijk Kampioen Zuid-Holland.

Gelijkspel voor CKC tegen RWA

alblasserdam • Met bij vlagen slordig spel heeft CKC Kinderdijk zaterdag na een spannende wedstrijd thuis gelijkgespeeld tegen RWA uit Rhoon.
In de eerste helft was RWA de bovenliggende partij; ruststand was 9-13 voor de gasten. Direct na rust vloog Kinderdijk uit de startblokken en na 4 minuten spelen scoorde Jelle de aansluittreffer: 12-13. Twintig minuten voor tijd werd er gewisseld en kwam Marjolein in het veld. Iedereen langs de kant kon zien dat Kinderdijk veel sterker was dan in de eerste helft en dat was ook te zien aan de stand. Na een prachtige aanval met diverse kansen scoorde Jelle 14 minuten voor tijd de gelijkmaker. 15-15.
Zeven minuten voor het eindsignaal kreeg Simone de smaak te pakken en scoorde in totaal nog 3 keer, wat de stand op 20-20 bracht. Twintig seconden voor tijd kreeg RWA hun zevende strafworp die gelukkig voor Kinderdijk gemist werd, waardoor de eindstand op 20-20 bleef steken.

Minioren Wiekslag boeken progressie

alblasserdam • De minioren van Wiekslag kwamen zaterdag in actie tijdens de eerste ronde van de minioren swimkick en lieten gelijk zien dat ze flinke progressie hebben geboekt.

Ivo Bot won goed op de 100 wissel en 100 vrij. Op de 100 vrij zwom hij met 1.24.21 een pr van 5 seconden. Jasmijn Schoonen zwom de 100 rug in 1.40.13. Goed voor goud en een pr van ruim 6 seconden. Ook de 100 vrij ging in 1.32.94, bijna 6 seconden sneller dan haar oude tijd en ook nu kreeg ze goud omgehangen. Yuni Huizer zwom naar een zilveren plak op de 100 rug in 1.33.15 en een pr van ruim 5 seconden. De 200 wissel leverde door een pr van 3 seconden brons op. Julia Sterk zwom naar een zilveren medaille op de 100 rug in 1.46.77 en dat was bijna 5 seconden sneller dan voorheen. Op de 100 vrij won Julia brons.