• Een blok van Smash.

Smash'66 dames 1 pakt weer punten

alblasserdam • De volleybaldames van Smash'66 uit Alblasserdam hebben in het afgelopen weekend een zwaarbevochten maar verdiende 1-3 overwinning geboekt op AVVA uit Ameide.

Door de afwezigheid van Else-Mieke Korporaal en Eva Wessels, die beiden op vakantie zijn, telde de equipe van de Alblasserdamse volleybalvereniging afgelopen zaterdag maar zeven dames. De ploeg had daardoor voortdurend maar één wisselspeler ter beschikking.

Fanatieke start

Dat hinderde de Alblasserdamse dames niet om goed van start te gaan. De eerste set werd direct fanatiek gestart. De passing liet bij vlagen te wensen over, maar ondanks de slordigheden wist Smash'66 de eerste set met een 25-21 eindstand naar zich toe te trekken.

Na wat tips van coach Brouwer werd de tweede set gestart met dezelfde basis. Smash'66 liet in het begin van de set verzorgd spel zien.

Afwisselend spel

Het aanvallend afwisselende spel deed de Ameidense ploeg wankelen en zo wisten de Alblasserdamse dames een voorsprong te pakken van maar liefst 5 punten. De volleybaldames van AVVA lieten zich echter niet snel van haar stuk brengen. Met één geslaagde servicebeurt, waarop de Alblasserdamse dames het antwoord schuldig moesten blijven, wisten ze de stand weer gelijk te brengen. Daarmee was de spanning in de tweede set weer volledig terug.

Langste adem

Het slot van de set liet een nek-aan-nek-race zien tussen de beide teams, maar uiteindelijk bleek Smash'66 over de langste adem te beschikken. Ook de tweede set werd hierdoor een prooi voor de Alblasserdamse dames. Het werd 25-23.

In de derde set keek Smash al snel aan tegen een achterstand van 6 punten. De passing was slordig en aanvallend werd fout op fout gemaakt. Na een time-out wist Smash'66 zich te herpakken. De gehele set ging het gelijk op maar wederom werd de set gewonnen, ditmaal met 28-26.

Slordig spel

De vierde set leek een kopie van de derde te worden. Slordig spel en verzorgd volleybal wisselden elkaar af. De gehele set ging gelijk op. Uiteindelijk pakte Ameide, welverdiend, de vierde set. Hoewel Smash'66 dames 1 de tweede overwinning op rij pakt, is er nog ruimte voor verbetering. De volgende wedstrijden speelt Smash'66 op vrijdag 19 oktober thuis in de Blokweer tegen Phoenix Dames 1 en op 20 oktober tegen Hou stand voor het bekertoernooi in Oud-Beijerland.

Het tweede damesteam van Smash verloor met 3-2 van koploper SNA uit Bleskensgraaf.