Foto: Bert Bons
Foto: Bert Bons Foto: Bert Bons

Vakantie Bijbelweek De Sloep

papendrecht • In de herfstvakantie wordt door de kerken van Papendrecht weer de Vakantie Bijbelweek De Sloep georganiseerd.

Alle kinderen van de basisschool zijn van harte uitgenodigd voor dit super leuke festijn. Het thema van dit jaar is: 'Zoek het uit!'. Samen met een journalist gaan de kinderen op zoek naar antwoorden op heel veel vragen die er kunnen zijn over Jezus. Waar woont Hij bijvoorbeeld? Wat doet Hij? Wat weet je over Hem? We verwerken het thema door middel van een sketch en een knutselwerkje. Voor de kinderen van groep 6, 7 en 8 zijn er workshops.

De Sloep wordt gehouden op maandag 22 oktober en dinsdag 23 oktober van 10:00 tot 12:00 uur en woensdag 24 oktober van 10:00 tot 13:00 uur (inclusief pannenkoeken eten). Woensdagavond wordt er afgesloten met een theatervoorstelling van Timo van den Heuvel en na de voorstelling volgt nog een kleine verrassing. Deze avond duurt van 18:30 tot 20:00 uur en de ouders mogen mee. De toegang de hele week is gratis.

De Sloep wordt gehouden in het gebouw van de Vrije Baptisten Gemeente aan de Poldermolen 7 in Papendrecht.


Activiteiten bij Biesboschcentrum

dordrecht • In de herfstvakantie, van 20 tot en met 28 oktober, organiseert Biesboschcentrum Dordrecht leuke activiteiten en excursies. Tijdens de vakantie is er een speciaal activiteitenprogramma.

Er zijn verschillende vaartochten, waarbij men kan genieten van de kleurrijke omgeving. Aan boord

vertelt de schipper tijdens het varen van alles over het gebied. Ook is er een wandelexcursie, waarbij men op zoek gaat naar paddenstoelen en volop de herfst beleeft. Ook zijn er tijdens de vakantie kinderactiviteiten en gezinsexcursies. Eén hiervan is de griendexcursie, waarbij deelnemers terug gaan in de tijd en een griendwerker een spannend verhaal vertelt bij een vuurtje. De rust opzoeken kan door mee te gaan met de kanotocht bij volle maan, waarbij men de stilte in het gebied ervaart en de groep geleid wordt door de gidsen en het maanlicht.

Voor het volledige programma en reserveringen: www.biesboschcentrumdordrecht.nl.


Kinderdag bij ToBe in de herfstvakantie

dordrecht • Op donderdag 25 oktober is er weer een leuke Kinderdag bij ToBe in het Energiehuis aan de Noordendijk 148 in Dordrecht.

Kinderen van zes tot twaalf jaar zijn dan van harte welkom voor leuke workshops Dans, Kunst & Design en Muziek en een film. Kaartjes kosten 10 euro per dag.

Alle kinderen volgen over de gehele dag drie workshops: Dans, Muziek en Kunst & Design, waarbij ze met een mooi kunstwerk naar buiten gaan. We starten om 09.00 uur met de film en sluiten rond 14.45 uur de dag af met een korte eindpresentatie aan elkaar en aan ouders/verzorgers en andere fans. Een kaartje voor de Kinderdag kost 10 euro,- per kind. De kaartjes zijn te koop via www.tobe.nl/agenda en aan de kassa van het Energiehuis in Dordrecht.