De Stuif komt er weer aan

papendrecht • Sportcentrum Papendrecht, Wasko en Jeugd&Jongerenwerk Papendrecht organiseren in de herfstvakantie weer een Stuif voor alle kids van zes tot twaalf in Papendrecht. Van 22 tot en met 25 oktober is het Sportcentrum weer the place to be met de Spring-in (lekker onbeperkt springen), Filmhuis (heel de dag op je zitzak relaxt films kijken), diverse Workshops (met dit jaar bijvoorbeeld de workshop 'interviewen op de radio' door RTV Papendrecht), Wateractiviteiten (elke middag zwemmen), Crea-tent (elke ochtend leuke dingen maken) Wasko-Sport (met elke dag een andere leuke sportactiviteit). Kortom de Stuif is ook dit jaar weer vier dagen boordevol activiteiten voor kids.
De entree bedraagt 4 euro per dag per persoon of 12,50 euro voor een weekband. Deze weekband is alleen in de voorverkoop verkrijgbaar, die van 15 tot en met 18 oktober tussen 9.00 en 15.00 en 19.00 en 21.00 uur plaatsvindt en vrijdag 19 oktober tussen 9.00 en 15.00 uur aan de kassa van het Sportcentrum. Het complete programma staat op: www.sportpapendrecht.nl.


'Met z'n allen' inspireert

papendrecht • In de bibliotheek van Papendrecht was vrijdagmiddag 5 oktober het openingswoord van 'Met z'n allen XV111' aan voorzitter sectie Amateurkunst van de CRP, Ruud van Mourik. Hij memoreerde dat deze expositie jaarlijks wordt samengesteld uit inspirerende werken van amateurkunstenaars uit eigen dorp en omgeving met van ieder een bijdrage.

Dit keer hebben maar liefst 44 makers van kunst meegedaan met een grote verscheidenheid aan werken: grote, kleine tekeningen, schilderijen en beelden in vele technieken. Tussen de rijen boeken door geven zij acte de présence tot en met januari mooi en bekoorlijk te zijn in materialen als olieverf, acryl en kleurpotlood. Dit keer was de eer aan Meriska van Hof om met haar kunstwerk 'Verdriet' in potlood en pastel de reguliere poster voor de tentoonstelling te sieren. Vandaar dat Ruud van Mourik de talrijke aanwezigen attent maakte op de dertien werken van Meriska, die met de vijftien van collega Anja Bulté tot eind oktober in restaurant en gang van Zorgcentrum De Waalburcht te zien zijn.