Havenkerk zet haar deuren open

alblasserdam • In het drukke gejakker van het alledaagse leven heeft iedereen wel eens behoefte om een pas op de plaats te maken en een moment tot rust te komen. Hiervoor willen de Ontmoetingskerk en Havenkerk in Alblasserdam tijd en ruimte scheppen.

Vanaf vorige week staan elke woensdagmiddag tussen 13.30 en 14.30 uur de kerkdeuren van de Havenkerk open voor het publiek. Iedereen is dan welkom om de Havenkerk te bezichtigen, stil te zijn, een kaarsje te branden of gewoon voor een kop thee of koffie. Er zijn gastheren en gastvrouwen die het fijn vinden om een praatje te maken.

"Maar soms heb je behoefte aan een ander gesprek", weet kerkelijk werker Willemieke Schippers. "Er kunnen momenten in je leven zijn waarop het levensvooruitzicht anders wordt." Deze situaties kunnen gaan over belangrijke onderwerpen als uitdagingen, teleurstellingen, werk, relaties, ziekte, handicap of eenzaamheid.

Willemieke: "Het kan prettig zijn om hierover een vertrouwelijk gesprek te hebben met iemand met een pastor, dat is iemand die hiervoor opgeleid is en iedere dag met deze thema's gesprekken heeft met mensen en niet terugschrikt voor vragen of verdriet. De pastor helpt je een weg te zoeken die past bij hoe jij ten diepste bent." De predikanten en kerkelijk werker van de Havenkerk en Ontmoetingskerk willen graag luisteren en steunen in het proces wat iemand dan doormaakt. Om samen te zoeken naar wat het leven zin, betekenis en kracht geeft.

Ds. Hans van Walsum, Ds. Carol van Wieren of kerkelijk werker Willemieke schippers zijn tijdens de open kerk op woensdagmiddag van 13.30 tot 14.30 uur aanwezig, voor wie behoefte heeft aan een (vertrouwelijk) gesprek. Zo willen de Havenkerk in samenwerking met de Ontmoetingskerk graag een open en welkome kerk zijn.