Lekkerland is ook Geinoord de baas

nieuwegein • Met zeven punten uit drie duels kan Nieuw-Lekkerland vaststellen dat het een prima competitiestart in de eerste klasse C heeft gemaakt. Uit bij staartclub Geinoord boekte de ploeg van trainer Maarten van Gastelen zijn tweede zege op rij. "We openden sterk en kregen zeker vijf kansen om de score te openen", blikt de coach terug op de beginfase van de uitbeurt in Nieuwegein. Desondanks was het Geinoord dat tegen de verhouding in de leiding nam. "Gelukkig bleven we rustig en kwamen we na rust op gelijke hoogte door Raymond Slagboom, gevolgd door een doelpunt van invaller Sjoerd Slob. Alles bij elkaar een overwinning waar nes op af te dingen viel. Die zeven punten hebben we maar mooi in de knip. Dat geeft vertrouwen en rust voor de komende weken."


De Zwerver walst over IFC heen

kinderdijk • De Zwerver boekte zaterdag een gedecideerde 3-0 overwinning op IFC. "Een bescheiden afspiegeling van het krachtsverschil", vond trainer Edward Knook. "Een grotere uitslag was zeker mogelijk geweest." De Kinderdijkers zaten al vroeg op rozen door twee treffers van Guido Luijten (in de 17e en 19e minuut). Kort na rust deed ook Simon van der Rhee scorend een duit in het zakje. Later in het tweede bedrijf zag de verdediger een treffer afgekeurd worden omdat hij bij zijn doelpoging een tegenstander gehinderd zou hebben. "Ik kijk tevreden terug op een prima teamprestatie", aldus Knook. "We zijn klaar voor onze volgende uitdaging: De Alblas uit!"


Drechtstreek rekent af met Zwaluwe

papendrecht • Miguel Munoz was opperbest geluimd zaterdagmiddag tegen half vijf. Logisch want zojuist had 'zijn' Drechtstreek de confrontatie met Zwaluwe met 5-1 gewonnen. "Dit zijn drie hele belangrijke punten tegen een opponent die best eens een concurrent zou kunnen zijn in de strijd om klassenbehoud", doceerde de coach. Drechtstreek kwam na 25 minuten op 1-0 dankzij een treffer van Yunus Ekiz. De 2-0 werd verzorgd door Joey d'Haen. Hij kopte raak uit een voorzet van ploeggenoot Brzac. Zwaluwe kwam nog voor de thee op 2-1, waarna Mark Kunst en invaller Desley Tollenaar (2 x) Drechtstreek in veilige haven schoten. Munoz liet tegen Zwaluwe de uit het tweede elftal afkomstige Jesse Schievink in de hoofdmacht debuteren.


Alblasserdam zakt finaal door het ijs

zwijndrecht • Alblasserdam zakte op bezoek bij Groote Lindt finaal door het ijs. De damdorpers speelden beroerd en verloren dan ook terecht met 4-0. "Alleen onze keeper haalde een dikke voldoende", zag trainer Dennis Schoonewil één schamel lichtpuntje in de voetbalduisternis. "Voor de rest was het helemaal niks. Zelfs onze normaal gesproken zo solide verdediging liet grote steken vallen. "Moet je nagaan: we kregen 21 corners en slaagden daaruit geen enkele keer een val op doel te schieten of te koppen. Zo slap allemaal. En het ergste is: we zagen het deze week aankomen als technische staf. Zowel dinsdag als donderdag werd er ronduit slecht getraind en vandaag verschenen er vier spelers te laat op appel omdat ze in de file hadden gestaan. Sorry hoor, maar dat soort dingen overkwamen mij nooit. Ik ging zo vroeg van huis dat ik nooit te laat kwam. De remedie? Hard trainen deze week."