• Papendrecht speelde zaterdag gelijk.
• Papendrecht speelde zaterdag gelijk. Foto: Peter Verbeek

Papendrecht laat dure punten liggen

vianen • Papendrecht liet uit bij Brederodes twee belangrijke punten liggen. De ploeg van trainer Johan Sturrus kwam niet verder 2-2.

De puntendeling was om verschillende redenen pijnlijk en ongewenst. Winst zou Papendrecht hebben doen doorstoten naar de bovenste regionen van de tweede klasse F, een missie die makkelijk invulbaar leek tegen het kwaliteitsarme Brederodes dat tot zaterdag puntloos onder aan de ranglijst bungelde. Papendrecht echter ontwaakte al vroeg uit zijn mooie voetbaldroom. In de 7e minuut kwam Brederodes uit een vrije trap op 1-0, een doelpunt waarbij Papendrecht-keeper Roy Rijntjes allesbehalve vrijuit ging. De door de goalie opgestelde muur zag er uiterst wankelmoedig uit en bleek dat ook in de praktijk. Een vervelende start kortom. Het duurde tot de 35e minuut eer Papendrecht op gelijke hoogte wist te komen. Een uit mazzel opgebouwde treffer overigens, waarbij een verdediger van Brederodes de bal na een voorzet van Jay Luciano achter zijn eigen keeper frommelde: 1-1. Eén minuut na rust kreeg Luciano het opnieuw op zijn heupen en liet hij op volle snelheid een lage voorzet los, die door zijn ploeggenoot Koen Lighaam van dichtbij tot 1-2 werd gepromoveerd. Dat had voor Papendrecht het startsein moeten zijn om het duel 'op slot te draaien', maar het tegenovergestelde gebeurde. Brederodes gooide extra power in de strijd en kwam in de 54e minuut op gelijke hoogte, wéér uit een dood spelmoment. De daaruit volgende kopstoot betekende 2-2. Tot overmaat van ramp zag Papendrecht ook Thomas Muilwijk nog geblesseerd uitvallen; de derde centrale verdediger in korte tijd. Piekerwerk dus voor coach Sturrus.