Senioren gevraagd voor activiteiten

kinderdijk • De L. & N. Smit's Stichting huurt in Kinderdijk de bestuurskamer van VV de Zwerver waarin een aantal senioren uit Kinderdijk op woensdagmiddag bij elkaar komen. Dit kan zijn voor een praatje onder het genot van een bak koffie of een sjoelmiddag. De dames zijn dringend op zoek naar meer 55-plussers uit Kinderdijk ter versterking voor hun activiteiten. Het bestuur gaat ook nadenken over uitbreiding van activiteiten waarbij te denken valt aan bijvoorbeeld bingo, speciaal voor de 55-plussers in Kinderdijk. De huidige groep senioren ervaren de middagen als sociaal, gezellig en ontspannen. De senioren in Kinderdijk worden binnenkort van een flyer voorzien waarin opgeroepen wordt gewoon eens een keer binnen te lopen op de eerste, tweede en vierde woensdag van de maand.


Informatieavond over internet

nieuw-lekkerland • De L. & N. Smit 's Stichting organiseert op maandag 22 oktober samen met Seniorweb en de Rabobank een bijzondere informatiemiddag voor senioren. Het thema is: Hoe veilig is internet/email en wat zijn de gevaren? Nel Westerhof van Seniorweb zal hier een lezing over houden. De dames Erica van Genderen-Stevens en Inge de Groot van de Rabobank laten zien hoe men veilig online kan bankieren. Ook Service voor ouderen, phising-mail, babbel- en wisseltrucs worden besproken.

De bijeenkomst wordt gehouden in de grote zaal van 't Waellant, Ooievaar 10 te Nieuw-Lekkerland. Aan deze middag zijn geen kosten verbonden. De inloop begint om 13.45 uur. De middag wordt omstreeks 16.15 uur afgesloten met een hapje en een drankje.

Voor meer informatie en vervoer: het meldpunt van de L. & N. Smit 's Stichting of 0184-689360.


Hersenletsel.nl zoekt gastvrouwen

regio • De patiëntenvereniging Hersenletsel.nl Zuid-Holland is op zoek naar gastvrouwen en gastheren in Oud-Alblas.

Hersenletsel.nl is een vereniging van en voor mensen die door Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) zijn getroffen en hun naasten. De vrijwilligers geven voorlichting, doen aan belangenbehartiging en organiseren activiteiten, cursussen, workshops en symposia voor NAH-getroffenen.

De gastheren en gastvrouwen zijn actief tijdens de wekelijkse inloopochtend van 10.00 tot 12.00 uur en in de Alblasserwaard drie keer per jaar op zaterdagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur een themabijeenkomst. Verder is men aanwezig op informatiemarkten in bijvoorbeeld het ziekenhuis of bij workshops. Voor meer informatie of aanmelding: 06-15091924 of hersenletselzhz@gmail.com.


Organisator collecte Hersenstichting

nieuw-lekkerland • De Hersenstichting is op zoek naar iemand die wil helpen bij het organiseren van de collecte voor de Hersenstichting in Nieuw-Lekkerland, die van 28 januari tot en met 2 februari 2019 wordt gehouden. Voor meer informatie of aanmelding: 070-360 4816, www.hersenstichting.nl of via regiovertegenwoordiger Lisette van Beekom. Zij is bereikbaar via telefoonnummer 06-33323384.