L. & N. Smit's Stichting viert de dag van de ouderen

nieuw-lekkerland • De L. & N. Smit's Stichting viert vrijdag 5 oktober de dag van ouderen in 't Waellant te Nieuw-Lekkerland.

De Smit's Stichting nodigt alle 55-plussers uit dit te vieren. Vanaf 10.00 uur is de koffie bruin met wat lekkers erbij. De ochtend wordt ook omlijst met muziek uitgevoerd door in Nieuw-Lekkerland wonende statushouders.
Om 10.30 uur hoopt Theo Jansen van de Historische Vereniging een uitleg te geven over de foto expositie van Mission Belle die in het Atrium staat opgesteld. Tevens zal hij iets vertellen en foto's laten zien over de onthulling van het monument dat op zaterdag 29 september in het bijzijn van Amerikaanse nabestaanden op de Lekdijk heeft plaats gevonden.
Tussendoor worden bezoekers voorzien van een hapje en een drankje. Iedereen is van harte welkom. Voor eventueel vervoer kan men bellen met het meldpunt 0184-689360.


Mensen nodig voor Alzheimercollecte

alblasserdam • Alzheimer Nederland is op zoek naar collectanten in Alblasserdam. Alzheimer Nederland werkt aan een oplossing voor dementie. De collecteweek van 5 tot 10 november helpt hieraan mee. Opgeven kan via www.alzheimer-nederland.nl/collecteren of bij Marja Bas via 06-41913229.


Streekkalender voor Open Doors

regio • Door een aantal gemeenteleden van de Hervormde Gemeente Kinderdijk-Middelweg is een jaarkalender 2019 gemaakt. Van elke kalender gaat tweederde deel naar Open Doors.

Open Doors steunt christenen die om hun geloof worden vervolgd of verdrukt. Open Doors brengt bijbels en christelijke lectuur naar landen die daarvoor gesloten zijn. Daarnaast geeft Open Doors training en verleent de organisatie praktische hulp, zoals traumazorg en noodhulp.
De fotografen zijn Peter Paul Klapwijk, vrijwillig molenaar en fotojournalist en Gerard Roest, vogelaar en natuurfotograaf. De vormgeving is verzorgd door Janine van de Breevaart. De schoonheid van de natuur en omgeving wordt op een prachtige manier in beeld gebracht. Kijk onder het kopje nieuws op de volgende site: http://www.hervormdegemeentekinderdijk-middelweg.nl/.
De kalender wordt verkocht in de boekwinkels De Parel te Nieuw-Lekkerland en De Bouwsteen te Bleskensgraaf. De kalender kost 12,50 euro (bij verzending per post 16,50 euro). Tot 15 oktober kan de kalender besteld worden bij Heleen Roest (0184-681725, mail: heleen.roest@hotmail.com).


GGD ZHZ als eerste dementievriendelijk

regio • De GGD ZHZ ontving op maandag 24 september, op Wereld Alzheimerdag, het certificaat 'dementievriendelijk' uit handen van Alzheimer Nederland. Daarmee is de GGD ZHZ de eerste dementievriendelijke GGD van Nederland.

Naast het feit dat eigen medewerkers zijn getraind in omgaan met dementie, zet het team publieke gezondheid zich in diverse programma's in de regio in voor een dementievriendelijke samenleving.