woensdag 3 oktober

The Dublin Legends
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. The Dublin Legends treden op woensdag 3 oktober op in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat te Papendrecht. Eerst waren daar The Dubliners, nu zijn er The Dublin Legends. De naam is veranderd, maar de muziek is gebleven. Ierse folk zoals Ierse folk bedoeld is. De sfeer van een Ierse pub en liedjes als The Wild Rover, Seven Drunken Knights, Molly Malone en Dirty Old Town. Séan Cannon, Paul Watchorn, Gerry O'Connor en Shay Kavanagh laten oude tijden herleven in een concert dat voelt als een avond onder vrienden.
Entree bedraagt 29,50 euro (inclusief consumptie). Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

donderdag 4 oktober

Koersbal in De Strevenaer
14:30, Streefkerk, De Strevenaer. Koersbal voor senioren.

Rob en Emiel voor Roparun in De Willem
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Rob en Emiel verzorgen op donderdag 4 oktober vanaf 20.15 uur een uitvoering van Onderweg in Theater De Willem. Speciaal voor Roparunteam 293 Steamwork treden Rob en Emiel op! Als Rob en Emiel het podium oprijden begint de reis waarvan niemand weet waar die eindigt. Verwacht magie-strale acts, een bijzonder originele voorstelling en een absoluut onvergetelijke avond. U valt van de ene in de andere verbazing.
Entree bedraagt 20 euro (inclusief consumptie). Het volledige bedrag van 20 euro per kaartje zal worden gedoneerd aan de Roparun 2019. Kijk ook op www.team293-steamwork.nl. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

vrijdag 5 oktober

L. & N. Smit's Stichting viert de dag van de ouderen
10:00, Nieuw-Lekkerland, Waellant. De L. & N. Smit's Stichting viert vrijdag 5 oktober de dag van ouderen in 't Waellant te Nieuw-Lekkerland.
De Smit's Stichting nodigt alle 55-plussers uit dit te vieren. Vanaf 10.00 uur is de koffie bruin met wat lekkers erbij. De ochtend wordt ook omlijst met muziek uitgevoerd door in Nieuw-Lekkerland wonende statushouders.
Om 10.30 uur hoopt Theo Jansen van de Historische Vereniging een uitleg te geven over de foto expositie van Mission Belle die in het Atrium staat opgesteld. Tevens zal hij iets vertellen en foto's laten zien over de onthulling van het monument dat op zaterdag 29 september in het bijzijn van Amerikaanse nabestaanden op de Lekdijk heeft plaats gevonden.
Tussendoor worden bezoekers voorzien van een hapje en een drankje. Iedereen is van harte welkom. Voor eventueel vervoer kan men bellen met het meldpunt 0184-689360.

Bazaar Bethlehemkerk
19:00, Papendrecht, Bethlehemkerk. Op vrijdag 5 oktober van 19:00 tot 23:00 uur en op zaterdag 6 oktober van 10:00 tot 17:00 uur wordt er in en om De Palm aan de van der Palmstraat 3 in Papendrecht een bazaar gehouden. Het Rad van Avontuur draait, er is een FIFA gamecompetitie en er zijn kramen vol sieraden, brocante, speelgoed en antiek. Ook zijn er zelfgebakken taarten en versgebakken oliebollen. Bloemstukjes op bestelling gemaakt. Boeken zijn er in alle genres. Nieuw is de verkoop van tweedehands kleding. Van de opbrengst wordt apparatuur aangeschaft om het mogelijk te maken de kerkdiensten van de Bethlehemkerk live via het internet te volgen. Tien procent van de opbrengst is voor de Stichting Noodopvang Papendrecht.

Bingo Nieuw-Lekkerland
20:00, Nieuw-Lekkerland. Voetbalvereniging Nieuw-Lekkerland verzorgt een herfstbingo. Deze vindt plaats in de kantine. De kantine opent om 19.30 uur. Er zijn acht reguliere rondes en één superronde. De opbrengst komt ten goede aan de vereniging. Er zijn prijzen te winnen.

zaterdag 6 oktober

Fietstocht 'verdwenen scheepsbouw'
09:30, Alblasserdam, Cortgene 3. Historische vereniging West-Alblasserwaard (HVWA) organiseert in samenwerking met Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA) op zaterdag 6 oktober een bijzondere fietstocht. Het thema is 'verdwenen scheepsbouw'.
Alblasserdam kent een rijke geschiedenis wat betreft scheepsbouw. Wie hierover meer te weten wil komen of misschien juist herinneringen wil ophalen, kan meefietsen op zaterdag 6 oktober. Tijdens de fietstocht zal worden gestopt op belangrijke plaatsen uit de geschiedenis van de Alblasserdamse scheepsbouw. De fietstocht vindt plaats onder begeleiding van de Historische Vereniging West-Alblasserwaard.
Deelname is gratis en men kan zich inschrijven door een mailtje te sturen naar info@stichtingwelzijnalblasserdam.nl of door te bellen naar 078-2021220. Er kunnen maximaal 15 mensen deelnemen aan de tocht. Opstappunt is bij de HVWA, Cortgene 3 om 009:30 uur en de tocht zal worden afgesloten met een gezellig moment onder het genot van koffie en gebak.

Bazaar Bethlehemkerk
10:00, Papendrecht, Bethlehemkerk. Op zaterdag 6 oktober van 10:00 tot 17:00 uur wordt er in en om De Palm aan de van der Palmstraat 3 in Papendrecht een bazaar gehouden. Het Rad van Avontuur draait, er is een FIFA gamecompetitie en er zijn kramen vol sieraden, brocante, speelgoed en antiek. Ook zijn er zelfgebakken taarten en versgebakken oliebollen. Bloemstukjes op bestelling gemaakt. Boeken zijn er in alle genres. Nieuw is de verkoop van tweedehands kleding. Van de opbrengst wordt apparatuur aangeschaft om het mogelijk te maken de kerkdiensten van de Bethlehemkerk live via het internet te volgen. Tien procent van de opbrengst is voor de Stichting Noodopvang Papendrecht.

Piratenfeest Kinderboerderij
12:00, Alblasserdam, Kinderboerderij. Kinderboerderij Alblasserdam viert op zaterdag 6 oktober het negenjarig bestaan met een groot Piratenfeest. Er zijn van 12:00 tot 16:30 uur verschillende activiteiten, waaronder een springkussen, ringgooien, varen met een boot, apenkooien, schat zoeken in het zand, een speurtocht en je eigen schatkist knutselen. Ook zijn er pannenkoeken en andere lekkernijen te koop. Een activiteitenkaartje kost 1,50 euro.

Shalomkoor gaat op reis en zingt
19:30, Alblasserdam, Havenkerk. Het Shalomkoor, gemengd koor Vox Humana en kinderkoor Hosanna uit Dordrecht verzorgen zaterdag 6 oktober een koor- en samenzangavond in de Havenkerk van Alblasserdam.
De koren staan onder leiding van Lennert Knops en Ida Molendijk. Daarnaast werken harpiste Maria Knops en pianist Laurence Fierens mee. De koren worden op het orgel begeleid door Arjan van de Voorde en Arjan Wolfswinkel. Gemengd koor Vox Humana heeft een gevarieerd programma van psalmen en geestelijke liederen uitgezocht. Ook voeren de koren gezamenlijk een aantal nummers uit. Ter afwisseling zijn een instrumentaal intermezzo en diverse samenzang momenten in het programma opgenomen. De aanvang is 19.30 uur en de toegang is vrij. Wel wordt er een collecte gehouden ter bestrijding van de onkosten.

Excelsior met coverband Floqheart
20:00, Alblasserdam, Landvast. Muziekvereniging Excelsior en coverband Floqheart zorgen op zaterdag 6 oktober voor een verrassend concert.
Zowel samen als apart zorgen zij voor stevige rockmuziek. De muziek van Led Zeppelin, The Who, Amy Winehouse, Queen en Deep Purple is zo gearrangeerd dat zowel de harmonievereniging als de coverband goed tot hun recht komen. En dit levert soms spannende combinaties op. Het concert staat onder algehele leiding van dirigent Dominique Capello.
Als intermezzo laat het nieuw opgerichte Opstaporkestje van zich horen. Deze kinderen volgen kort, of soms al wat langer, individuele muziekles bij Excelsior. In het Opstaporkestje leren ze met elkaar samen te spelen. Het Opstaporkestje staat onder leiding van Desiree Riera.
Het concert vindt plaats in Cultureel Centrum Landvast in Alblasserdam. Aanvang 20.00 uur. Zaal open 19.45 uur. Toegang gratis. Voor meer informatie: www.facebook.com/excelsioralblasserdam.nl.

zondag 7 oktober

Themadienst Ichthuskerk
17:00, Alblasserdam, Ichthuskerk. Op zondag 7 oktober zal er om 17.00 uur in de Ichtuskerk aan het Scheldeplein weer een themadienst worden gehouden. Dhr.G.de Haan uit Harderwijk zal in deze dienst voorgaan. Het thema is: 'Daar kun je alleen maar JA op zeggen!'. Dit thema is gekozen naar aanleiding van de Schriftlezing uit Joh.21:3-17, waar de Here Jezus Petrus vraagt of hij van Hem houdt. Muzikale medewerking wordt verleend door gospelgroep Ichtus uit Vuren. Voor de jongste kinderen is er crèche aanwezig.

dinsdag 9 oktober

Huis van de Waard Lekkerland
10:00, Nieuw-Lekkerland, Pand 83, Planetenlaan 83. Mantelzorgcontact tot 11.30 uur, met gelegenheid om verhalen met elkaar te delen of een activiteit te doen onder begeleiding van een professional. Inloop van 13.30 tot 16.30 uur voor een kopje koffie, praatje,spelletje of een andere activiteit.

PCOB-middag
14:00, Nieuw-Lekkerland, Hoeksteen. De PCOB van Nieuw-Lekkerland houdt op dinsdagmiddag 9 oktober vanaf 14.00 uur weer een bijeenkomst in de Hoeksteen aan de Vonkstraat 13 in Nieuw-Lekkerland. Arjan Koopmans, vrijwilliger bij Gevangenenzorg, komt vertellen over zijn vrijwilligerswerk. Voor meer informatie: 0184-681836.

woensdag 10 oktober

Koersbal en spelmiddag in Strevenaer
9:45, Streefkerk, De Strevenaer. Koersbal voor senioren. Vanaf 14.00 uur is er een spelmiddag voor senioren.

Open Tafel
12:30, Nieuw-Lekkerland, 't Waellant. In 't Waellant aan de Ooievaar in Nieuw-Lekkerland wordt op woensdag 10 oktober weer een Open Tafel gehouden voor inwoners van Nieuw-Lekkerland en Kinderdijk van 55 jaar en ouder. Organisatie is in handen van de L. en N. Smit's Stichting. De maaltijd begint om 12.30 uur. Aanmelden kan tot maandag 8 oktober 10.00 uur via de balie of 0184-689360. Voor meer informatie: www.smitsstichting.nl.

donderdag 11 oktober

Open eettafel Streefkerk
12:00, Streefkerk, De Strevenaer. Meer informatie: Sonja IJsbrandy, 0184-684211, of Petra v.d. Vlist, 06-53886857.

Huis van de Waard Lekkerland
14:30, Nieuw-Lekkerland, Pand 83, Planetenlaan 83. Sjoelmiddag voor jong en oud. Deze duurt tot 16.30 uur. Inlopen kan vanaf 13.30 uur.