• Bram Boer en zijn vrouw met burgemeester Van der Borg.
• Bram Boer en zijn vrouw met burgemeester Van der Borg.

Lintje voor Lekkerlander Bram Boer

nieuw-lekkerland • Bram Boer uit Nieuw-Lekkerland heeft vrijdag 28 september een koninklijke onderscheiding ontvangen uit hangen van burgemeester Dirk van der Borg.

De Lekkerlander werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. De uitreiking vond plaats in de woning van familie Boer aan de Lekdijk.

De heer Boer is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Betrokkene, voorheen eigenaar van een tegelhandel, taxibedrijf en uitvaartonderneming, ontplooide diverse activiteiten:

Van 1972 tot 2018 was hij lid en voorzitter van EHBO-vereniging Nieuw-Lekkerland. Betrokkene is een bron van inspiratie voor andere EHBO'ers. Van 1993 tot 2003 instructeur en examinator Jeugd EHBO op Basisschool De Schakel en P. van der Veldenschool te Nieuw-Lekkerland. Van 1994 tot 2014 vrijwilliger bij de Ned. Hervormde Kerk te Nieuw-Lekkerland. Betrokkene vervoerde personen die niet zelfstandig naar de kerk konden komen.

De heer Boer zet zich ook in als voorzitter van de ANBO Nieuw-Lekkerland. Daarnaast stelde betrokkene zijn bedrijfsloods beschikbaar voor de kerk. Gedurende de verbouwing van de kerk werden iedere zondag twee diensten gehouden in de loods. Ook nam hij zijn gehandicapte broer op in zijn gezin toen hun ouders overleden. Verder kocht betrokkene, in de tijd dat hij uitvaartondernemer was, de sterk verouderde aula op de begraafplaats van Nieuw-Lekkerland en heeft deze op laten knappen. Dit werd door de inwoners hoogst gewaardeerd. Betrokkene maakte vele acties van verenigingen en clubs in het dorp mogelijk door het beschikbaar stellen van spullen, het verlenen van diensten of het schenken van gelden.