Prikkelarme kerkdienst in de Ontmoetingskerk

alblasserdam • In de Ontmoetingskerk aan de Blokweerweg 75 in Alblasserdam wordt op zondag 14 oktober van 12.00 tot 12.30 uur weer een prikkelarme kerkdienst gehouden.

Het thema van de dienst is 'Zien en gezien worden'. De dienst is bedoeld voor iedereen die gevoelig is voor prikkels zoals dat vaak het geval is bij mensen met NAH, autisme, ADHD of HSP.

Bij de voorbereiding is gekeken naar waar mensen die gevoelig zijn voor prikkels behoefte aan kunnen hebben tijdens een kerkdienst. Zo zijn er minder mensen dan in een reguliere dienst. Tijdens de dienst zal het geluid niet zo hard zijn, is het licht minder fel en is er meer ruimte tussen de stoelen.

"Daarnaast zorgen we voor een vaste structuur van de liturgie", melden de organisatoren. Deze bevat alle onderdelen van een reguliere dienst, maar dan ingekort.

"Ook hebben we rekening met de prikkelgevoeligheid gehouden bij het uitkiezen van de liederen." De liederen zijn daarom niet zo lang en hebben een rustige melodie. De dienst is voor kinderen en volwassenen. Er is naast een korte preek ook een kinderverhaal.

Sommige mensen hebben behoefte aan meer structuur en duidelijkheid dan anderen. Daarom is het mogelijk om de liturgie vooraf al te ontvangen. Zo weten de bezoekers precies wat er die middag in de kerk gaat gebeuren.

Om die reden is het fijn wanneer mensen laten weten dat ze van plan zijn om te komen, dan wordt de liturgie vast per e-mail toegestuurd. Een mailtje sturen kan naar ervliegenthart@gmail.com.