• Het wordt naar verwachting weer druk op de Fokveedag.
• Het wordt naar verwachting weer druk op de Fokveedag. Foto: Rick den Besten

Gevarieerd programma Fokveedag

hoornaar • Het dorp Hoornaar is zaterdag 6 oktober het middelpunt van de streek. Als de weersomstandigheden meewerken, worden er immers ongeveer 10.000 bezoekers verwacht op de 106e Fokveedag Boerenlandfeest. En dat zijn lang niet allemaal boeren. Ook burgers en buitenlui kunnen zich op Fokveedag Boerenlandfeest uitstekend verpozen.

De rundveekeuring mag dan nog altijd het hart van de Fokveedag vormen, de toevoeging Boerenlandfeest staat er niet voor niks. Er is véél meer te beleven dan het voorbrengen van koeien in de ring. Er zullen meer dan 200 koeien en pinken worden gekeurd. Daarnaast komen ook de Belgisch Witblauwen, net als in 2016, weer naar Hoornaar.

Eén van de trekpleisters is de warenmarkt, die met zo'n 150 kramen weer volledig is volgeboekt. Daarnaast staan er meer dan 100 standhouders, variërend van mechanisatiebedrijven tot makelaars en van verzekeringsmaatschappij tot voerleveranciers.

In het middagpauzeprogramma krijgt het publiek tussen 12.00 en 13.15 uur drie optredens voorgeschoteld. Tv-coryfee Britt Dekker, die momenteel vooral furore maakt met PaardenpraatTV, zal in de middagpauze een clinic geven. De Giessenburgse hengstenhouderij Landzicht en rijvereniging De Nieuwe Roef uit Sleeuwijk verzorgen optredens. Ook komt Peppa Big voor de kinderen.

De 106e Fokveedag Boerenlandfeest wordt op zaterdag 6 oktober gehouden in Hoornaar en duurt van 09.00 tot 16.00 uur. De entreeprijs bedraagt 10,00 euro. Kinderen tot en met twaalf jaar hebben gratis toegang. Parkeren is gratis. Volg de bebording. Zie ook www.fokveedag.nl.