Tentoonstelling

nieuw-lekkerland • De Historische Vereniging West-Alblasserwaard heeft in 't Waellant in Nieuw-Lekkerland een tentoonstelling met 110 foto's ingericht over het monument dat zaterdag langs de Lekdijk in Nieuw-Lekkerland onthuld is (zie het artikel hiernaast). Verder liggen er attributen uit de Tweede Wereldoorlog, waaronder de originele parachute van de B-17G die in 1955 in het wrak werd gevonden. De tentoonstelling is tot 15 oktober te zien in het atrium van 't Waellant aan de Ooievaar.


Mindfulness voor mantelzorgers

papendrecht • In de bibliotheek van Papendrecht wordt vanaf donderdag 8 oktober een training mindfulness gehouden voor mantelzorgers.
De cursus start op donderdag 8 oktober en telt acht bijeenkomsten van wekelijks twee uur (van 19.30 tot 21.30 uur). De cursus wordt gegeven in de bibliotheek. Er is een eigen bijdrage van 12,50 euro voor koffie en thee. Aanmelden of vragen: Sterk Papendrecht, s.joemai@bwi-papendrecht.nl of s.vandenouden@bwi-papendrecht.nl of via 078-6154741. De cursus wordt gegeven door Sjarda Joemai, Lid van Vereniging Van Mindfulness.
Er vindt eerst een kennismakingsgesprek plaats. Tijdens de kennismaking kan men meer horen over mindfulness training en iets vertellen over achtergrond en verwachtingen. Aan de hand daarvan wordt samen bekeken of de mindfulnesstraining iets is.


Mantelzorgochtend

alblasserdam • Stichting Welzijn Alblasserdam organiseert op donderdag 11 oktober weer een mantelzorgbijeenkomst. Het thema voor deze bijeenkomst is 'Hoe hou ik alle ballen in de lucht?'.
Esther Vliegenthart zal tijdens deze ochtend aanwezig zijn en een interactieve workshop geven waarin balans tussen mantelzorg, gezin, huishouden en vrije tijd aan de orde komt.
Mantelzorgers en belangstellenden zijn van harte welkom op deze maandelijkse bijeenkomst die plaats zal vinden in de sociëteit van Landvast. De inloop is vanaf 09.45 uur en de bijeenkomst duurt tot ongeveer 12:00 uur. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Meer informatie via h.visser@stichtingwelzijnalblasserdam.nl of 078-2021220.


Kledinginzameling Kom Over En Help

regio • Stichting Kom Over En Help (KOEH) houdt op zaterdag 13 oktober weer een kledinginzameling.
Het gaat om baby-, kinder-, dames- en herenkleding, mits heel en schoon gewassen, schoenen, laarzen en sokken, tassen en riemen, huishoudtextiel, beddengoed, lakens, dekens en spreien, sjaals, mutsen, petten, hoeden en handschoenen. Gevraagd wordt om stevige plastic zakken te gebruiken.
Op de onderstaande adressen kan men zaterdag 13 oktober tussen 09.30 en 12.00 uur in de regio terecht: Streefkerk, Gebouw Het Anker, Molenakker 12, Nieuw-Lekkerland, Het Carillon, Raadhuisplein 1, Kinderdijk, Ned. Herv. Kerk, Molenstraat 149, Alblasserdam, Ned. Herv. Kerk, Cortgene 8, Alblasserdam, Ichthuskerk, Scheldeplein 2, Alblasserdam, Gereformeerde Gemeente, Plantageweg 172, Alblasserdam, Oud-Gereformeerde Gemeente, ds. B. Toesplein 1, Papendrecht, Oud Ger. Gem. in Ned., Noordersingel 22, Papendrecht, Appartementgebouw Zonnedauw.
Voor meer informatie: www.komoverenhelp.nl/kleding.