Van Gastelen mag best tevreden zijn

nieuw-lekkerland • "Na twee duels vier punten n de knip; daar zou ik vooraf voor getekend hebben", toonde Nieuw-Lekkerland trainer Maarten van Gastelen zich tevreden over de competitiestart van zijn team. Na de puntendeling van vorige week bij GRC14 lieten de groenwitten zaterdag een 2-1 thuiszege op Montfoort noteren. Nieuw-Lekkerland begon het duel onwennig in een 5-3-2 opstelling. "Ik had daar voor gekozen omdat me dat de beste optie leek om deze tegenstander te bestrijden", aldus Van Gastelen. "Maar erg lekker liep het niet." Pas nadat Montfoort een 0-1 voorsprong had genomen,kwam de thuisclub in een goed ritme. Twee goals van Jeroen Wolf (allebei voor rust gescoord- bezorgden Nieuw-Lekkerland de driepunter. Na rust beperkte de thuisclub zich voornamelijk tot verdedigen. Dat gebeurde uiterst solide.

De Alblas maakt indruk tegen SVW

oud-alblas • Afgaande op de verrichtingen van vorige week tegen Groote Lindt (1-0 verlies én matig spel) leek De Alblas zaterdag wel eens een hele zware middag tegemoet te kunnen zien tegen SVW, toch één van de titelfavorieten in 3C. Tot opluchting van trainer John den Dunnen speelden de Oud-Ablassers echter een prima wedstrijd die ze met 3-1 wonnen. Via goals van Stefan Bakker (2x) en Natanja de Haan kwam de thuisclub op een 3-0 voorsprong, waarna SVW iets terug mocht doen. Eindstand 3-1. "We speelden heel compact en met een uitstekende mentaliteit", complimenteerde Den Dunnen zijn elftal.

Alblasserdam kan leven met remise

hardinxveld-giessendam • Het leek er lange tijd op dat Alblasserdam met een driepunter zou vertrekken bij Hardinxveld. Enkele minuten voor tijd echter scoorde de thuisclub uit een scrimmage de 2-2. "Da's wel even balen", vond Alblasserdam-coach Dennis Schoonewil. "Aan de andere kant is deze remise wel terecht. "Ik kan er mee leven." Voor zijn team scoorden Damien Buwalda en Murat Elibol de doelpunten.