• Het condoleance register is inmiddels vele malen ondertekend.
• Het condoleance register is inmiddels vele malen ondertekend. Foto: Richard van Hoek

Man vermoordde zijn ex-vrouw en twee jonge kinderen

Geschokt door familiedrama

papendrecht • Het aantal knuffels, brieven, kaarsjes en bloemen in de tent tegenover het huis in de Cremerstraat in Papendrecht waar zaterdag een familiedrama plaatsvond, blijft toenemen.

Het geeft aan hoe buurtbewoners, kinderen van de school en nog veel meer mensen meeleven en het drama willen herdenken. Bijna voortdurend staan er een of meerdere buurtbewoners in de tent. Zij fungeren als aanspreekpunt voor de mensen die langskomen.

De slachtoffers zijn een moeder van 32 en haar twee kinderen van vier en zes jaar. Zij werden zaterdagochtend in de Cremerstraat in Papendrecht om het leven gebracht door haar 32-jarige ex-man, tevens de vader van de twee kinderen. De dader (32) stak daarna het huis in brand en benam zichzelf van het leven. Na de brandmelding werd al snel dat er meer aan de hand was dan een 'gewone brand'. "Op de lichamen van de slachtoffers zijn sporen van geweld aangetroffen", vertelde René de Beukelaar van het Openbaar Ministerie enkele uren na de brand tijdens een persconferentie in het gemeentehuis van Papendrecht. "We gaan er bij voorbaat niet vanuit dat ze door de brand om het leven zijn gekomen."

De politie houdt overigens ook nog een slag om de arm over de dader. Theoretisch zou het de vrouw geweest kunnen zijn, maar daar gaat eigenlijk niemand vanuit. De man was in het afgelopen jaar vele malen in aanraking geweest met de politie vanwege diverse problemen, waaronder huiselijk geweld. Ook kreeg het gezin hulpverlening.

School

De Beatrixschool aan de Van der Palmstraat in Papendrecht, waar de beide kinderen naar school gingen, heeft geschrokken en geschokt gereageerd op het familiedrama in de Cremerstraat. "Het heeft ons diep geraakt. Onze gedachten gaan uit naar familie en andere direct betrokkenen", schrijft de school op haar Facebookpagina. De school heeft maandag op gepaste wijze aandacht geschonken aan de vreselijke gebeurtenis die twee dagen daarvoor plaatsvond. "In alle klassen is erover gesproken. Een groot aantal ouders is op de school geweest", vertelt woordvoerder Johan Luttik van de gemeente Papendrecht.

Condoleance register

In verband met het familiedrama in de Cremerstraat in Papendrecht heeft de gemeente maandag aan het begin van de middag een condoleance register geopend. Dit condoleance register is inmiddels vele malen ondertekend in het gemeentehuis aan de Markt 22 en als in Bij Bosshardt aan de Staringlaan 3. Verder maakte de gemeente Papendrecht dinsdagmiddag bekend dat er een stille tocht gehouden zal worden voor de slachtoffers van het familiedrama. Zodra er meer bekend is over de stille tocht, wordt dit geplaatst op de website van de gemeente Papendrecht en www.klaroen.nl.