donderdag 27 september

Wandeltocht door Alblasserwaard
09:45, Papendrecht, streeknatuurcentrum. Wandelsportvereniging Nooitgedacht organiseert op donderdag 27 september een wandeltocht van 7 km door de Alblasserwaard. Deelname gratis. Aanmelden niet nodig. Vertrek om 09.45 uur vanaf Streeknatuurcentrum Alblasserwaard, Matenaweg 1 te Papendrecht. Voor meer informatie: secreteris@wsvnooitgedacht.nl.

vrijdag 28 september

Feestelijk muziekoptreden voor Dag van de Ouderen
14:30, Alblasserdam, Alblashof. Op maandag 1 oktober is het de Internationale Dag van de Ouderen. Daarom organiseren Waardeburgh en Smile op vrijdag 28 september van 14.30 tot 16.15 uur een feestelijke muziekmiddag voor senioren in Waardeburgh zorgcentrum De Waard aan de de Alblashof 1B te Alblasserdam.
Zanger Paul Sellers geeft deze middag een feestelijk muzikaal optreden. Paul Sellers is een veelgevraagde zanger met een uitgebreid repertoire.
Waardeburgh biedt gratis toegangskaarten aan. De kaarten zijn vanaf 11 september tot en met 24 september verkrijgbaar bij Smile, Maasstraat 30 in Alblasserdam (maandag tot en met vrijdag van 09.30 uur tot 12.00 uur) en bij de receptie van zorgcentrum De Waard, de Alblashof 1B in Alblasserdam (tijdens kantooruren). Bij het afhalen van de toegangskaarten koopt men overigens wel (minimaal) twee consumptiemunten ter waarde van 3 euro die men tijdens deze muziekmiddag kan inwisselen voor diverse consumpties. De feestelijke muziekmiddag begint om 14.30 en duurt tot 16.15 uur.
Waardeburgh Stichting Waardeburgh is een organisatie, met bijna zevenhonderd medewerkers en zeshonderd vrijwilligers, die zich richt op de zorg en het welzijn van ouderen. Wij bieden mogelijkheden aan op het gebied van zorg, wonen en behandelingen van specialisten, zoals fysio- en ergotherapie.
Waardeburgh beschikt over vier zorgcentra waar professionele medewerkers waardevolle zorg leveren aan onze bewoners. Daarnaast hebben wij een professionele thuiszorg en huishoudelijke hulp voor cliënten in de gemeenten Alblasserdam, Hardinxveld-Giessendam, Sliedrecht en Papendrecht. Maar ook kunnen senioren met zorgvragen bij ons terecht op de dagbehandeling (onze sociëteiten).

The story of George Michael in Theater De Willem
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Charly Luske (The Passion) brengt op vrijdag 28 september vanaf 20.15 uur met een concert het leven van zijn idool George Michael op het podium van Theater De Willem aan de Van der Palmstraat te Papendrecht. Michael was één van de succesvolste zangers uit de jaren '80 en '90, eerst met Wham! en ook daarna scoorde hij solo enorme successen. Wake Me Up Before You Go-Go, Careless Whisper, Club Tropicana; The Story of George Michael puilt uit van de tophits. Met een superband onder leiding van Phaedra Kwant.
Entree bedraagt 26 euro (inclusief consumptie). Het gaat om een try-out. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

zaterdag 29 september

Scoutfair met rommelmarkt
09:30, Papendrecht, Scouting. Zaterdag 29 september houdt Scouting van Brederode van 09.30 uur tot 15.00 uur haar jaarlijkse Scoutfair bij hun clubhuis aan de Kamerling Onneslaan 1. Er zijn weer volop activiteiten voor kinderen, een rommelmarkt en een braderie met diverse lokale ondernemers. Ook kan men in de foodcourt terecht voor een kop koffie met taart, een kom soep, een broodje hamburger, broodje pulled pork, pizza of pannenkoek.
Voor jong en oud is er van alles te doen. Kinderen kunnen voor twee euro een strippenkaart kopen waarmee zij diverse activiteiten kunnen doen zoals pijltjes gooien bij de kermiskraam, pannenkoek versieren en een glittertattoo laten zetten. Ouders kunnen ondertussen langs de kramen. Uiteraard is er ook een Rad van Fortuin met mooie prijzen.
Wie nog bruikbare spullen heeft die verkocht kunnen worden, kan die tot en met vrijdag 28 september inleveren (19.00 tot 21.00 uur).
Een kraam huren kan voor 25 euro per bedrijf. Voor particulieren kost een kraam 20 euro. Voor meer informatie of aanmelding: Ronald Forman via: ronald@scoutingpapendrecht.nl.

Rommel- en boekenmarkt Excelsior Papendrecht
10:00, Papendrecht, verenigingsgebouw. Op zaterdag 29 september zal muziekvereniging Excelsior Papendrechts de jaarlijkse boeken- en rommelmarkt houden. Bij het Rad van Avontuur zijn bij elke ronde vele prijzen te winnen. De opbrengst van de dag komt ten goede aan de verenigingskas, waaruit onder andere opleidingen, instrumenten en concerten worden bekostigd. De rommelmarkt zal plaatsvinden op het plein bij het verenigingsgebouw langs de Jacob Catslaan in Papendrecht. De boekenmarkt (ook platen/cd's) is in het verenigingsgebouw. De verkoop is van exact 10.00 uur tot 15.00 uur.

Proeverij van sport, cultuur en welzijn in Papendrecht
13:00, Papendrecht, Marktplein. Op het Marktplein in Papendrecht wordt op zaterdag 29 september een 'Proeverij' gehouden van sport, cultuur en welzijn.
Hier kunnen bezoekers figuurlijk proeven van het rijke aanbod van organisaties en verenigingen op het gebied van sport, cultuur en welzijn die in Papendrecht actief zijn. Maar er is nog veel meer te zien en te beleven. Zo kunnen bezoekers leuke foto's maken met de mobiele photobooth 'in de huiskamer' van Papendrecht, filmmateriaal van Papendrecht en de regio bekijken, jeu des boules spelen op een echte baan, schaken op een supergroot schaakbord en cupcakes versieren.
Ook voor muzikaal entertainment is gezorgd, poprockkoor Sweet Pepper, het Pontonnierskoor en die Papendörfer Musikanten verzorgen leuke optredens. Dit allemaal gaat gepaard met een lekker hapje en drankje, die de organisaties en verenigingen op de informatiemarkt aanbieden.
Om 13.00 uur zal wethouder Corine Verver de markt officieel openen, waarna de proeverij van start gaat. De activiteiten duren tot 16.30 uur.

Kikker En De Vallende Ster
14:30, Papendrecht, Theater De Willem. Kikker En De Vallende Ster wordt op zaterdag 29 september vanaf 14.30 uur uitgevoerd in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat te Papendrecht. De prentenboeken van Kikker zijn al jaren populair. Kikker is dit jaar ook in het theater te bewonderen. Op een mooie avond zitten Kikker en zijn vriendjes te kijken naar de sterrenhemel. Dan schiet er ineens een prachtige gele ster door de lucht. De vriendjes van Kikker doen een wens. Maar na een tijdje zijn de wensen nog niet uitgekomen. Daarom mogen de kinderen in het publiek Kikker helpen. Deze nieuwe musical van Theater Terra is gebaseerd op de boeken van Max Velthuijs, met script en liedjes van Bruun Kuijt.
Entree bedraagt 15 euro. Voorstelling is geschikt voor iedereen vanaf vier jaar en duurt 60 minuten. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

Optreden mannen- en jongerenkoor
19:30, Nieuw-Lekkerland, Hersteld Hervormde Gemeente. In het kerkgebouw van de Hersteld Hervormde Gemeente aan de Dirk III straat in Nieuw-Lekkerland wordt op zaterdag 29 september een optreden gegeven door mannenkoor De Lofzang en jongerenkoor Jedaja, beide onder leiding van Ron van Ommen. Verdere medewerking worden gegeven door organisten Jos Oreel en Jan Rozendaal. De algehele leiding is in handen van ds. J. Joppe, hij zal ook een meditatie verzorgen. Toegang is gratis. Er wordt bij de uitgang een collecte gehouden voor de onkosten. Thema van de avond is 'Vlucht tot Hem'.

zondag 30 september

Open dag bij Egelopvang Papendrecht
12:00, Papendrecht, Egelopvang. In de Egelopvang vindt op zondag 30 september van 12.00 tot 16.00 uur een open dag plaats.
Gedurende de open dag zijn geïnteresseerde dierenvrienden van harte welkom om een kijkje achter de schermen te nemen, kennis te maken met de dieren die er verblijven, informatie te krijgen over het doen van vrijwilligerswerk en om deel te nemen aan leuke activiteiten. De wilde dieren die binnenkomen worden of door een dierenambulance of door bezorgde dierenvrienden gebracht. De dieren zijn vaak gewond of nog piepjong en hebben specialistische hulp nodig om te overleven. In de egelopvang worden jaarlijks zo'n 600 egels opgevangen. De Egelopvang is gevestigd aan de Admiraal de Ruyterweg 1A te Papendrecht. Zie ook www.dierenbescherming.nl.

dinsdag 2 oktober

PCOB-ledenmiddag
14:00, Alblasserdam, Alblashof. In de Levensbron in Alblasserdam wordt op dinsdag 2 oktober in de Levensbron een PCOB-ledenmiddag gehouden. Miep van der Woude van het Leger des Heils komt vertellen over haar werk bij het leger. Het thema is 'Met een lach en een traan'. Aanvang is om 14.00 uur. Na de middag wordt er samen gegeten in de Waardschehof in de Alblashof (na aanmelding).

Bibliotheek Papendrecht: Digitaal Inloopspreekuur
15:00, Papendrecht, Bibliotheek Papendrecht. Vanaf 7 mei is er elke maandag van 15.00 tot 17.00 uur een digitaal inloopspreekuur in Bibliotheek Papendrecht. Hier kan iedereen gratis binnenlopen met vragen over het gebruik van internet en digitale media. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.

woensdag 3 oktober

Aan Tafel MFC Maasplein
12:00. Waardeburgh en Smile organiseren iedere woensdag van 12.00 tot 13.30 uur 'Aan Tafel' in het MFC Maasplein, een gezamenlijke maaltijd voor senioren. Een driegangenmenu kost 6,50 euro (exclusief consumpties). Aanmelden kan tot uiterlijk de maandag van te voren bij de receptie van zorgcentrum De Waard via 078-6921515. Kijk op www.waardeburgh.nl/aantafel bij MFC Maasplein.

The Dublin Legends
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. The Dublin Legends treden op woensdag 3 oktober op in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat te Papendrecht. Eerst waren daar The Dubliners, nu zijn er The Dublin Legends. De naam is veranderd, maar de muziek is gebleven. Ierse folk zoals Ierse folk bedoeld is. De sfeer van een Ierse pub en liedjes als The Wild Rover, Seven Drunken Knights, Molly Malone en Dirty Old Town. Séan Cannon, Paul Watchorn, Gerry O'Connor en Shay Kavanagh laten oude tijden herleven in een concert dat voelt als een avond onder vrienden. Entree bedraagt 29,50 euro (inclusief consumptie). Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.