Afbeelding
Foto:

Badminton nachttoernooi

alblasserdam • Badminton Club Alblasserdam (BCA) organiseert op vrijdag 28 september vanaf 20.00 uur een nachttoernooi van in Sportcentrum Blokweer. BCA organiseert het toernooi dit jaar in verband met haar vijftigjarig jubileum. Het toernooi is mogelijk gemaakt door giften van veel verschillende bedrijven in Alblasserdam en omgeving, waardoor alle opbrengsten van het toernooi naar het goede doel Stichting Voor Sara (www.voorsara.nl) gaan.

Het toernooi, waaraan in totaal twaalf teams van verschillende verenigingen uit Zuid-Holland deelnemen, wordt om 20.00 uur geopend door de burgemeester. Het toernooi duurt tot zaterdagochtend 08.00 uur waarna het wordt afgesloten met een gezamenlijk ontbijt voor alle deelnemers. Gedurende de hele nacht wordt er uiteraard gebadmintond, maar om de deelnemers wakker te houden zijn er ook diverse andere activiteiten georganiseerd. Naast het inschrijfgeld voor het toernooi zal er ook een loterij gehouden worden, waarvan de opbrengsten naar Stichting voor Sara gaan. De prijzen voor het toernooi zijn ter beschikking gesteld door veel lokale ondernemers. De loten zijn tijdens het toernooi tot 00.00 uur te koop (vijf loten voor vijf euro).


Overwinning voor heren Smash'66

alblasserdam • Het herenteam van volleybalvereniging Smash'66 is het nieuwe seizoen gestart met een klinkende overwinning.

In Hardinxveld-Giessendam werd het vierde team van OKK '70 verslagen met 1-3. De setstanden waren 13-25, 25-13, 14-25 en 14-25. Omdat twee spelers naar Molenwiek'74 zijn gegaan was het spannend of er voor het nieuwe seizoen voldoende spelers zouden zijn. Gelukkig zijn twee recreanten nu competitie gaan spelen en hebben zich nog twee nieuwe leden aangemeld.
De eerste set werd simpel gewonnen door een goede pass en service-druk. In de tweede set was de concentratie minder, waardoor de pass niet goed bij de spelverdeler kwam en er daardoor geen goede aanvallen opgezet konden worden. In de derde en vierde set was de pass gelukkig weer in orde en kon met mooie aanvallen de winst mee naar huis genomen worden.