'Zuur gevoel' bij Nieuw-Lekkerland

giessen • Nieuw-Lekkerland trainer Maarten van Gastelen hield naar eigen zeggen een 'zuur gevoel' over aan de competitieouverture uit bij GRC 14. Zijn ploeg kwam niet verder dan 1-1 tegen de ploeg uit Giessen en dat terwijl Lekkerland een groot deel van de wedstrijd met een man meer in het veld stond. "We startten heel behoorlijk, maar verzandden daarna in slordig balverlies. Daarbij hadden we het geluk dat GRC in de afwerking faalde", blikte Van Gastelen terug. Het was Nieuw-Lekkerland dat enkele minuten voor rust aan de leiding kwam door een goal van Mark Kruiper. De assist werd uit een hoekschop gegeven door Niels Brekelmans. Kort na rust leken de gasten nog dichterbij een driepunter nadat GRC-er Kruissen met rood moest inrukken. Het pakte evenwel anders uit. GRC slaagde er met veel inzet in om op 1-1 te komen en gaf de remise daarna niet meer uit handen. Tonnie Stok zag een schot op de paal belanden en een goal om onduidelijke redenen worden afgekeurd.


Drie maal Kunst voor Drechtstreek

altena • Mark Kunst was de grote man voor Drechtstreek in de met 1-3 gewonnen uitwedsttijd tegen Altena. Hij scoorde alle goals voor de formatie van trainer Miguel Munoz. "Gouden punten", noemde Munoz de eerste competitieoverwinning van het seizoen. "Ons doel is duidelijk: we willen in onze tweede klasse-afdeling graag genoeg ploegen onder ons laten, zodat we gevrijwaarde blijven van degradatiezorgen. Dan is het natuurlijk lekker als je een mogelijke concurrent als Altena verslaat." Drechtstreek kwam voor rust op een 0-2 voorsprong en breidde die na de thee uit tot 0-3. Vlak voor tijd wist de thuisclub zijn eretreffer te scoren.


Valse start voor matig De Alblas

zwijndrecht • De Alblas viel tegen in de uitwedstrijd tegen Groote Lindt. Men verloir met 1-0 dankzij een late strafschop. "Een valse start dus", vond trainer John den Dunnen. "Er had meer in gezeten als we wat minder slordig hadden gevoetbald." De partij had ook qua amusementswaarde niet veel te bieden. De keepers hoefden nauwelijks in actie te komen. "Ik ga deze week in ieder geval maar weer eens flink trainen op zuivere passing", aldus Den Dunnen.


Degelijke zege voor Alblasserdam

alblasserdam • Vorig seizoen vertoonde Alblasserdam alle kenmerken van een stuiterbal en kon het met de prestaties van het elftal alle kanten op. Die tijd lijkt nu voorbij. Het elftal van trainer Dennis Schoonewil oogt nu vooral degelijk en kan bogen op een goed georganiseerde defensie. Zaterdag liep het uit de tweede klasse gedegradeerde Meerkerk zich stuk op de damdorpse onverzettelijkheid. De gasten gingen met 2-0 ten onder op sportpark Souburgh. "Meerkerk had de betere spelers, maar wij geloofden in succes", vatte Alblasserdam-trainer Dennis Schoonewil de negentig minuten treffend samen. een geloof in eigen kunnen dat gestalte kreeg door een treffer van Murat Elibol halverwege de eerste helft. Het pleitte voor de thuisclub dat men zich niet in de wijs liet brengen nadat Jaimy Bravenboer nog in akte 1 met zijn tweede gele kaart van het veld werd gestuurd. "We gingen gewoon door waar we mee bezig waren", grijnsde Schoonewil. "Met degelijk voetbal." Glenn de Jong zorgde voor de definitieve beloning. Hij scoorde vlak voor tijd de 2-0.