• Streefkerk won zaterdag verrassend van De Zwerver.
• Streefkerk won zaterdag verrassend van De Zwerver. Foto: Richard van Hoek

Streefkerk stunt tegen De Zwerver

kinderdijk • Streefkerk liet zaterdagmiddag het eerste stuntwerk in de derde klasse C noteren door in Kinderdijk De Zwerver met 1-2 te verslaan. Op de overwinning viel niets af te dingen en dat maakte het eigenlijk nóg spectaculairder.

In zijn voorbeschouwing op de competitie liet Streefkerk-trainer Raymond Sponselee al duidelijk weten waarom hij zo graag bij de Strevelanders wilde gaan werken. "De strijdlust van de ploeg spreekt me aan", meldde hij. Zaterdagmiddag werd Sponselee op zijn wenken bediend!
In de openingsfase had het er nog alle schijn van dat De Zwerver eeg gemakkelijke middag tegemoet zou gaan. Het elftal van coach Edward Knook opende zelfbewust en etaleerde de een na de andere mooie en gevarieerde aanval. Nadat Guido Luiten zwak verdedigen van Streefkerker Tim den Besten in de 8e minuut doeltreffend had afgestraft, leken de verdedigend ingestelde gasten 'rijp voor de slacht'. De thuisclub verzuimde echter door te drukken en kregen daarvoor in de 27e minuut de rekening gepresenteerd. De onzeker ogende doelman Jorrin van Kleef (hij verving de geblesseerde Bas Bijkerk) ging in de fout ten opzichte van Bert Buizert, waarna scheidsrechter Van Akooy de bal op de stip legde. Andy van Vugt wist wel raad met het buitenkansje en schoof de 1-1 binnen. De totaal onverwachte tegentreffer had bij De Zwerver de uitwerking van een mokerslag. Keeper Van Kleef werd nóg onzekerder dan ie al was en infecteerde daarmee klaarblijkelijk de rest van zijn ploeg. De strak ingespeelde passes van de openingsfase werden ingeruild tegen trage en zielloze hobbelballen en het sterke positiespel verzandde in miscommunicatie. Bij Streefkerk keken de spelers elkaar even aan om vervolgens de unanieme conclusie te trekken: hier valt iets te halen!


Het was Andy van Vugt die in de 66e minuut de trekker overhaalde nadat eerder een zo op het oog zuivere goal van ploeggenoot Olav Wols was afgekeurd. De lepe spits mocht zo vrij als een vogel raak koppen na een voorzet van zijn secondant ter linkerzijde Noah Wolf. Van Vugt's bewakers Mike Lodder en Mathijs Vermaat keken apathisch toe, waarmee ze de mentale toestand van De Zwerver treffend illustreerden. "Ik het met ongeloof staan kijken hoe de wedstrijd kantelde", baalde Edward Knook als een stekker. "We hadden de wedstrijd in de pocket na de 1-0 en dan geef je het zo weg. Dat kun je niet alleen afwentelen op onze keeper; ook mijn verdedigers waren verre van top.

"En die van ons stonden uitstekend", glimlachte Raymond Sponselee. Die drie punten zijn mooi binnen. De spelers verdienen een groot compliment. Ze hebben tegen één van de titelfavorieten de vechtlust getoond die ik van ze vroeg. Mijn zaterdag kan niet meer kapot"


Jan Timmer