Afbeelding
Foto:

Workshop brieven schrijven

alblasserdam • In de bibliotheek van Alblasserdam wordt op woensdagmiddag 3 oktober een workshop brieven schrijven gehouden. Naar aanleiding van een vraag van Eve en Lize Baai, twee zusjes van zes en negen jaar, wordt ook nog de workshop 'Schrijf een echte brief naar je beste vriend of vriendin' gegeven. Deze jongedames waren een eigen actie begonnen omdat het toch wel erg jammer was dat er steeds minder brieven worden verstuurd. "Want papa werkt bij Post.nl en echte brieven waren toch heel fijn om te ontvangen." De medewerkers van de bibliotheek hebben hun actie voor meer brieven gecombineerd met het thema van de kinderboekenweek; vriendschap. De workshop 'Schrijf een echte brief naar je beste vriend of vriendin' wordt op woensdagmiddag 4 oktober van 14.30 tot 16.30 uur gegeven in de bibliotheek. Diezelfde middag kan er ook een vriendschapsbandje gemaakt worden (om mee te sturen) en er is een kalligrafie workshop zodat de echte brief ook heel mooi geschreven kan worden. Aanmelden is verplicht, toegang gratis. Aanmelden kan aan de balie in de bibliotheek. De workshops zijn voor kinderen van zes tot en met dertien jaar.


Christelijke Kinder-boekenmaand

papendrecht • De hele maand oktober staat christelijke boekhandel Sjaloom aan de Veerpromenade 18 in Papendrecht in het teken van de Christelijke Kinderboekenmaand. Tijdens deze maand wordt er een kindermiddag georganiseerd op woensdag 3 oktober van 14.00 tot 16.00. De toegang is gratis, maar wel graag opgeven. Verder zijn er speciale actieproducten verkrijgbaar. Het thema van de Kinderboekenmaand is 'Door dik en dun, vriendschap vieren!' Kijk voor meer informatie op www.sjaloom.org en www.christelijkekinderboekenmaand.nl.


'Werken en mantelzorg'

papendrecht • Sterk Papendrecht organiseert op woensdagavond 3 oktober een bijeenkomst voor mantelzorgers in Papendrecht over 'Werken en Mantelzorg combineren'. Aanmelden tot vrijdag 28 september via 078-6154741 of mantelzorg@bwi-papendrecht.nl en deelname is gratis.