• Robert Drosterij:
• Robert Drosterij: "Jumbo staat op vrijwel alle aspecten goed." Foto: Petra Scheurwater

Jumbo's: plaatjesactie met sporters

papendrecht • Een album vol WK-voetballers, dierenplaatjes of pokemonkaarten, ze zijn geregeld bij supermarkten te sparen. Klanten van de twee Papendrechtse Jumbo's krijgen vanaf 31 oktober ook weer van deze 'voetbalplaatjes' bij hun boodschappen. Deze keer staan er alleen geen internationale helden op, maar de lokale toppers van PKC, Olympia, VV Flits en Des'72 kunnen worden verzameld.

Alle leden, van jong tot oud, van de korfbal-, gymnastiek-, volleybal- en handbalvereniging zijn voor de actie op de foto gegaan. Per vereniging zijn zij in een eigen fotoboek verzameld en kunnen ze tot en met 24 december gespaard worden.

Samenwerking

De actie is het begin van een verbeterde samenwerking tussen de twee Jumbo-filialen in Papendrecht. Beide winkels kregen dit jaar een nieuwe manager en zij sloegen de handen meteen ineen.

Voor hun komst werd er ook al door de supermarkten samengewerkt, maar dat kon beter, vertelt Robert Drosterij. Hij is de nieuwe manager van de Jumbo in winkelcentrum De Meent.

"Voorheen was het wel de bedoeling om samen naar buiten te treden, maar de nadruk lag er niet zo op. Aandacht scoort: als jijzelf je mensen mee weet te nemen in dat gedeelte van je werk, zal het gaan groeien. Wat je aandacht geeft groeit."

Prachtige winkel

Het is niet het eerste Jumbo-filiaal waar Drosterij manager is. Sinds 2009 heeft hij bij acht verschillende Jumbo's gewerkt. Vaak om met een frisse wind in een winkel de boel weer op de rit te krijgen.

"De Jumbo aan de Meentpassage heb ik in mei overgenomen en staat op vrijwel alle aspecten goed. Er is een jaar geleden verbouwd en het is een prachtige winkel geworden. Ik wist niet wat ik zag toen ik in deze winkel kwam, zeker niet als je het vergelijkt met de supermarkten waar ik voorheen werkte."

Gastheer

Drosterij verwacht dan ook dat hij voor een langere periode op de Meentpassage blijft werken. "Ik kijk er naar uit om ook aan de andere kant, de eigenlijke kant van Jumbo, te werken: duurzame oplossingen verzinnen, zorgen dat je personeel groeit en ze aan het bedrijf binden, de klant centraal stellen en bovenal de gastheer zijn in plaats van de boeman."

Hoewel de winkel goed draait en er picobello uitziet, zijn er uiteraard ook dingen in de winkel die Drosterij aan wil pakken. "Zolang er nog een klant is die ervoor kiest om onze winkel voorbij te lopen, doen we iets niet goed."

Onderzoek

Om te kijken wat er beter kan is de klanttevredenheid in de zomer onderzocht. "De versproducten komen soms nog een dag te vroeg binnen en zijn daardoor korter houdbaar. We verscherpen nu onze levering, zodat onze voorraad ook op de dag binnenkomt dat het binnen moet komen."

"Ook is er behoefte aan opstapkrukjes. Ik ben nu aan het uitzoeken waar we deze krukjes het best kunnen bestellen, het liefste in het geel uiteraard!"