• Adrie Schot met de beide burgemeesters.
• Adrie Schot met de beide burgemeesters. Foto: Cees van der Wal

Burgemeesters openen Koffie Molen

streefkerk • Met het hijsen van de bedrijfsvlag hebben de burgemeesters van Molenwaard en Hardinxveld-Giessendam woensdagmiddag 12 september de Koffie Molen aan de Kleine Tiendweg in Streefkerk geopend.

Uitbater Adri Schot is naast zijn werk voor de Koffie Molen ook werkzaam in de gemeente Hardinxveld-Giessendam en wilde daarom naast burgemeester Dirk van der Borg van Molenwaard ook burgemeester Dirk Heijkoop van Hardinxveld-Giessendam bij de opening betrekken.

Beide burgemeester gingen graag in op de uitnodiging en hesen samen de vlag van de kleinschalige en gezellige horecagelegenheid in de polder van Streefkerk.

Uitdaging

"Het is voor ons bijzonder om deze uitdaging aan te gaan. Het opzetten, rendabel maken van dit koffiehuis", vertelde Schot tijdens de opening. Hij heeft tijdens de eerste maanden van de Koffiemolen al vele positieve reacties gehad van bezoekers, die genoten van de rust en de catering.

Molenstichting SIMAV, eigenaar van de Hoge Tiendwegmolen waarin de Koffiemolen is gevestigd, is blij met de nieuwe bestemming. De Koffiemolen is geopend op vrijdag en zaterdag en wanneer de bedrijfsvlag uithangt.

Commissaris van de Koning

Er was afgelopen zaterdag gelijk een mooi moment voor de Koffie Molen in Streefkerk toen Commissaris van de Koning Jaap Smit een kort bezoek bracht aan de gezellige horecagelegenheid. Hij was die dag in de buurt en besloot langs te komen.

Even later twitterde de Commissaris van de Koning over zijn bezoek aan de Koffie Molen: "Heerlijke koffie en huisgemaakte MonChou taart."