• Solide tijdens een optreden in het Energiehuis in Dordrecht.
• Solide tijdens een optreden in het Energiehuis in Dordrecht. Foto:

Nieuw jeugdorkest van start in Alblasserdam

alblasserdam • Medio oktober gaat in Alblasserdam een uniek nieuw jeugdorkest van start. Alle kinderen van acht tot twaalf jaar die een instrument bespelen en (een beetje) noten kunnen lezen kunnen hieraan meedoen.

Het orkest staat open voor alle soorten instrumenten: koperen blaasinstrumenten, houten blaasinstrumenten, strijk- en snaarinstrumenten, slagwerkinstrumenten en drums en toetsinstrumenten. De organisatie en leiding van het orkest is in handen van christelijke muziekvereniging Soli Deo Gloria.

Elke dinsdag repeteert het nieuwe orkest van 18.00 tot 18.45 uur in Landvast. De begeleiding van het orkest is in handen van Ivo Kouwenhoven. Ivo is zeker geen onbekende in de muziekwereld. Ivo componeert en heeft zijn eigen muziekuitgeverij, hij heeft ruime ervaring met het begeleiden van jeugd en opleidingsorkesten.

Natuurlijk gaat het nieuwe orkest ook optreden en zal het regelmatig te beluisteren zijn in Alblasserdam en omgeving. Het nieuwe orkest heeft nog geen naam, er is daarom een prijsvraag uitgeschreven. Wie de leukst naam voor het orkest bedenkt wint een mooie prijs en wordt in het zonnetje gezet tijdens het eerste concert.

Voor meer informatie of aanmelding: www.sdgalblasserdam.nl of stuur een bericht naar secretariaat@sdgalblasserdam.nl.


Computer spreekuur

nieuw-lekkerland • De L. & N. Smit's Stichting wil 55-plussers op donderdagmorgen 27 september van 09.00 tot 12.00 uur in de gelegenheid stellen om met hun problemen of vragen over het gebruik van I-pad, Smartphone of Laptop naar 't Waellant aan de Ooievaar in Nieuw-Lekkerland te komen. Meerdere deskundigen staan klaar om de senioren te helpen bij computerproblemen.

De toegang is gratis en de koffie staat klaar. Op maandagmorgen 8 oktober 2018 start in het Waellant te Nieuw-Lekkerland een basiscursus Windows 10. Voor informatie of aanmelding: 0184-689360 of 06-24482530.


Bijeenkomst over eenzaamheid

papendrecht • In De Lage Waard aan de Burgemeester Keijzerweg wordt op donderdag 4 oktober van 13.30 tot 16.30 uur een themamiddag gehouden over eenzaamheid.

Betrokken burgers of professionals die samen het thema eenzaamheid onder de loep willen nemen, zijn hierbij van harte welkom. Aanmelden kan tot 1 oktober via info@sterkpapendrecht.nl of 078-6154741. Toegang is gratis. Voor vervoer kan de Sjuttul gereserveerd worden via 0800-4560456 onder vermelding van: Samen tegen Eenzaamheid.


Mindfulness training

alblasserdam • MindfulZorg verzorgt vanaf woensdagavond 3 oktober een Mindfulness training die geschikt is voor iedereen die een actieve bijdrage wil leveren aan zijn eigen gezondheid en welzijn. De mindfulness groepstraining wordt gegeven in Paramedisch Centrum Haven Fysiotherapie aan de Haven 1 in Alblasserdam en kost 365 euro. Voor meer informatie: www.mindful-zorg.nl.