• De IJsselmannen zongen uit volle borst.
• De IJsselmannen zongen uit volle borst. Foto: Bert Bons

Havenfestival weer een 'superfeest'

alblasserdam • Het Havenfestival in Alblasserdam is bijzonder goed verlopen en zeer druk bezocht.

De afsluiting was zaterdag met de braderie in het centrum van het dorp en het slotfeest aan de Haven.

Mooi weer

Mede dankzij het mooie weer, maar ook vanwege het aantrekkelijke programma, was het heel druk in Alblasserdam. Vele verenigingen en stichtingen presenteerden zich in het centrum van Alblasserdam met hun activiteiten en producten.

Het suppen, de aqua bubbles en het roeien, activiteiten die voor het eerst werden gehouden in het water van de Alblas naast de Polderstraat, werden ook goed bezocht.

Eigenlijk was het de gehele week druk bij alle activiteiten. Maandag was Landvast vol met ruim 300 bezoekers voor de toneelavond, dinsdag werden alle records verbroken tijdens de Dok11 Clubkasrun en woensdag zat het binnenplein van het Makado winkelcentrum vol met kinderen die genoten van drie voorstellingen van Fritsie Duikelaar. Alleen woensdagavond viel de belangstelling voor de vlottenrace enigszins tegen, omdat het die avond wat regende. Het team van autobedrijf Bochanen won net als vorig jaar de vlottenrace. Ook de filmavond op donderdag en de taptoe op vrijdag werden zeer goed bezocht.

"Het is allemaal weer hartstikke super gegaan", vat voorzitter Ariejanne de Koning van het Havenfestivalcomité samen. "De nieuwe activiteiten zijn goed gegaan. Woensdag was jammer van het weer. Zaterdag was een topdag. Het slotfeest was mooi en groot opgezet voor Alblasserdamse begrippen. De reacties daarop waren zeer positief."

Meer informatie en een fotopagina staan elders in deze krant. Op www.klaroen.nl staan nog meer foto's en korte filmpjes met impressies van het Havenfestival.