Afbeelding
Foto: Peter Stam

Jongen (13) klapt op voorruit auto

alblasserdam • Een dertienjarige jongen uit Alblasserdam is vrijdagmiddag 14 september gewond geraakt bij een aanrijding op de Oude Torenweg in Alblasserdam.
De tiener stak met zijn fiets de weg over en werd daarbij geschept door een automobilist. De scholier klapte op de voorruit van de auto en kwam meters verderop terecht. Hij liep daarbij in ieder geval een hoofdwond en hersenschudding op.
De Alblasserdammer is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor nader onderzoek en verdere behandeling. De automobilist bleef ongedeerd. Zijn voertuig is door een bergingsbedrijf naar de autogarage gebracht.


Cursus column schrijven bij de VU

papendrecht • Bij de Volksuniversiteit van Papendrecht wordt vanaf donderdagavond 4 oktober een cursus column schrijven gegeven.
De column is een vak apart. Wil je dit vak enigszins onder de knie krijgen, ga dan aan de slag met de bekende schrijver, journalist én columnist Mohammed Benzakour. Mohammed verschijnt regelmatig op radio en tv. De cursusprijs is 65 euro en je kan inschrijven via de website van de VU. Voor meer informatie: www.vupapendrecht.nl.


Huiswerkhulp weer van start

alblasserdam • Vanaf deze week kunnen leerlingen van de basisschool en het voortgezet onderwijs terecht bij de huiswerkhulp. De vrijwilligers zitten klaar om hen te helpen met het leren en adviseren over het maken van huiswerk.
Het is inmiddels een bekende plek voor de leerlingen, want de huiswerkhulp gaat het twaalfde jaar in. "Wij bieden een rustige plek om te leren, overhoord te worden en soms extra uitleg te krijgen", meldt Piet Plaizier namens de huiswerkhulp Alblasserdam. De huiswerkhulp zit elke dinsdagavond van 18:00 tot 20:00 uur in de bovenzaal van de bibliotheek van Alblasserdam. Voor vragen: Piet Plaizier via 078-6918418 of Emine Osmanoglu via 078-6918714 (tussen 19:00 en 20:00 uur). Nieuwe vrijwilligers zijn welkom en kunnen zich melden via de genoemde telefoonnummers.