• Een deel van het Shalomkoor.
• Een deel van het Shalomkoor.

Shalomkoor gaat op reis en zingt

alblasserdam • Het Shalomkoor, gemengd koor Vox Humana en kinderkoor Hosanna uit Dordrecht verzorgen zaterdag 6 oktober een koor- en samenzangavond in de Havenkerk van Alblasserdam.

De koren staan onder leiding van Lennert Knops en Ida Molendijk. Daarnaast werken harpiste Maria Knops en pianist Laurence Fierens mee. De koren worden op het orgel begeleid door Arjan van de Voorde en Arjan Wolfswinkel.

Het Shalomkoor is opgericht in 2009 en heeft diverse concertreizen gemaakt. Zo is het koor op reis geweest naar Israël, Schotland en Italië. Op 18 oktober reist het Shalomkoor af naar Israël voor een tiendaagse koorreis. In het kader van 70-jarig bestaan van de staat Israël bezoekt het koor bijzondere plaatsen in Israël en verzorgt een aantal concerten en optredens aldaar. Voor meer informatie: www.shalomkoor.nl.

De koren zingen prachtige liederen. Het Shalomkoor heeft een programma wat zich met name toespitst op Israël. Zo zingt het koor Hebreeuwse psalmen maar ook geestelijke liederen over bijvoorbeeld Jeruzalem. Gemengd koor Vox Humana heeft een gevarieerd programma van psalmen en geestelijke liederen uitgezocht. Ook voeren de koren gezamenlijk een aantal nummers uit. Ter afwisseling zijn een instrumentaal intermezzo en diverse samenzang momenten in het programma opgenomen.

De aanvang is 19.30 uur en de toegang is vrij. Wel wordt er een collecte gehouden ter bestrijding van de onkosten.