• Het laatste schip in de loods van Oceanco.
• Het laatste schip in de loods van Oceanco. Foto:

Oceanco wil werf gaan uitbreiden

alblasserdam • Jachtenbouwer Oceanco heeft een vergunning aangevraagd voor de verbouwing van de werf aan de Marineweg 1 in Alblasserdam.

De vraag naar steeds grotere en complexere jachten heeft gevolgen voor de bedrijfsvoering bij Oceanco.

Om aan deze veranderde vraag te kunnen voldoen, is het nodig de hal te vergroten, de installaties te vernieuwen en de vloer te verzwaren.

Verduurzamen

Naast de noodzakelijke aanpassingen voor het bouwen van de nieuwe generatie grotere jachten, zal het gebouw tevens verduurzaamd worden.

Het is de bedoeling dat dit zal gebeuren door het toepassen van betere isolatie, warmtepomp installaties en zonnepanelen. Ook is Oceanco van plan om de uitstraling van het pand te moderniseren.

Maritieme traditie

Een nieuwe stap, die Oceanco maakt om de maritieme traditie in deze regio voort te zetten en daarmee een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de Drechtsteden en in het bijzonder Alblasserdam.

De omwonenden van de Alblasserdamse jachtenbouwer aan de Marineweg zijn op woensdag 12 september geïnformeerd over de verbouwingsplannen en de vergunningsprocedure die Oceanco wil doorlopen om de plannen te kunnen uitvoeren.

Dit gebeurde tijdens een informatiebijeenkomst in Landvast.

Planning

Onder voorbehoud van de benodigde vergunningen, is de planning om in 2019 met de werkzaamheden te starten en de verbouwing een jaar na aanvang af te ronden.