Afbeelding
Foto:

Mooie opbrengst voor KWF

alblasserdam • De opbrengst van de KWF Kankerbestrijding in Alblasserdam was dit jaar 8914,45 euro. "Dit is een heel hoog bedrag waar we echt enorm blij mee zijn", meldt Jessica Panman, coördinator van KWF Alblasserdam.

Ze bedankt de collectanten. "Mochten er mensen zijn die volgend jaar graag willen collecteren, kunnen ze zich uiteraard nog steeds opgeven bij het Servicepunt vrijwilligers via telefoonnummer 020-5700590 of de e-mail: vrijwilligers@kwf.nl.


Bijeenkomsten 'Speciaal voor mij'

papendrecht • In Papendrecht worden vanaf begin oktober met een nieuwe serie bijeenkomsten voor kinderen die een broer of zus hebben met een beperking.

Tijdens de bijeenkomsten ervaren kinderen op een leuke manier dat ze niet de enige zijn met een broer of zus met een beperking. Ze kunnen hier helemaal zichzelf zijn en hoeven tijdens deze anderhalf uur geen rekening te houden met hun broer of zus. Daarnaast kunnen zij hun verhaal kwijt en ze leren tijdens de bijeenkomsten van en met elkaar.

Door middel van spelletjes, het vertellen van verhalen en het maken van creatieve opdrachten ervaren de kinderen dat bepaalde gevoelens heel normaal zijn en vaak voorkomen. "We gaan kennismaken, praten over van alles en doen leuke activiteiten met elkaar", meldt Sterk Papendrecht.

De cursus is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van negen tot twaalf jaar. Er kunnen minimaal zes en maximaal acht kinderen deelnemen aan de bijeenkomsten van 'Speciaal voor mij'.

De cursus bestaat uit zes bijeenkomsten van 13.30 tot 15.00 uur in Lokaal76, Westeind 76 in Papendrecht. Deelname aan de bijeenkomsten is gratis. Data zijn op 3, 10, 17 en 31 oktober en 7 en 14 november. Voor meer informatie en aanmelding: Rosalien Tap van Sterk Papendrecht via 06-15565778 of info@sterkpapendrecht.nl.