woensdag 12 september

Vlottenrace
18:30, Alblasserdam, Haven. In de Haven van Alblasserdam wordt op woensdag 12 september vanaf 18.30 uur weer de Vlottenrace gehouden in het kader van het Havenfestival. Meer informatie: www.havenfestival-alblasserdam.nl.

donderdag 13 september

Open eettafel Streefkerk
12:00, Streefkerk, De Strevenaer. In De Strevenaer wordt een open eettafel gehouden voor senioren uit het dorp en omstreken. Meer informatie: Sonja IJsbrandy 0184-684211 of Petra v.d. Vlist 06-53886857.

Buitenfilm bij Landvast
18:00, Alblasserdam, Landvast. In en om Landvast aan de Haven te Alblasserdam wordt op donderdag 13 september de buitenfilm 'Finding your feet' (met diner) vertoond. Voor meer informatie en aanmelding: Landvast. Inloop start om 18.00 uur.

vrijdag 14 september

Taptoe
20:00, Alblasserdam, Raadhuisplein. Op het Raadhuisplein in Alblasserdam wordt op vrijdagavond 14 september weer de Taptoe gehouden in het kader van het Havenfestival. Optredende korpsen zijn ESCA, Rijnmondband en Tamarco. Entree is gratis.

Orgelconcert
20:00, Papendrecht, Bethlehemkerk. Op vrijdagavond 14 september zullen André de Jager en Jan Noordzij een orgelconcert geven in de Bethlehemkerk te Papendrecht. Er worden werken gespeeld van onder andere Bach Karg-Elert, Callaerts, Weitz, de Maleingrau, de Jager, Noordzij. De aanvang is 20.00 uur en de toegang is vrij.

Getuigenis van een drugsbaron
20.30, Alblasserdam, Ichthuskerk. In de Ichthuskerk aan het Scheldeplein 2 in Alblasserdam wordt op vrijdag 14 september een avond gehouden met voormalige topcrimineel Joop Gottmers. Hij zal zijn getuigenis geven over zijn heftige verleden, toen hij nog drugsbaron was en oud-Europees kampioen kickboxen en uiteindelijk aangeraakt werd door God. De inloop start om 20.30 uur met koffie en thee, waarna om 21.00 uur Joop Gottmers zijn getuigenis geeft. De avond duurt tot 22.00 uur.

zaterdag 15 september

Nazomerfair voor ontwikkelingswerk in Nicaragua
09:00, Nieuw-Lekkerland, Kleyburgplein. Op winkelcentrum Kleyburg in Nieuw-Lekkerland wordt op zaterdag 15 september van 09.00 tot 15.00 uur een nazomerfair gehouden, waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan ontwikkelingswerk in Nicaragua
Diverse bedrijfjes en bedrijven hebben zich aangemeld om mee te doen. Ook zijn er diverse activiteiten voor kinderen zoals bijvoorbeeld schminken. Tegelijkertijd is er ook een kleedjesmarkt voor kinderen.

Braderie en afsluitend feest Havenfestival
09:00, Alblasserdam, centrum. In het centrum van Alblasserdam wordt tot 17.00 uur de braderie gehouden met presentaties van bedrijven en verenigingen, veel muziek, spelletjes en sportieve activiteiten. Vanaf 20.00 uur begint het Feest aan de Haven met drie podia. Daarop: de DJ Contest, bands, dj's en jazzband Ice Cream. Om 21.00 uur is de Watershow in de Haven met 21 gekleurde fonteinen. Meer informatie: www.havenfestival-alblasserdam.nl.

Herfstmarkt Het Palet
09:00, Papendrecht, Het Palet. Op zaterdag 15 september van 09:00 tot 15:00 uur is weer de Herfstmarkt in de tuin van Het Palet aan de Vincent van Goghlaan 505 in Papendrecht. Er is weer van alles te beleven op de Herfstmarkt. Er zijn veel mooie spullen te koop, waaronder eigen jam, bloemen en druiven. Het Rad van Avontuur heeft mooie prijzen, er zijn spelletjes te doen en pannenkoeken te proeven. De Herfstmarkt wordt jaarlijks georganiseerd door de woongroepen van mensen met een handicap in Het Palet en hun vrijwilligers. Met de opbrengst worden extra activiteiten georganiseerd.

PellerPop in Papendrecht
18:00, Papendrecht, Vondelpark. Op zaterdag 15 september wordt in Papendrecht de eerste editie gehouden van PellerPop.
PellerPop is het nieuwe Papendrechtse festival, georganiseerd voor en door jongeren, ondersteund door het Jeugd- en Jongerenwerk Papendrecht en vindt plaats van 18:00 tot 23:15 in het Vondelpark. Het is een lokaal jongerenfestival vol muziek en foodstands. Naast optredens van lokaal talent zullen ook Jonna Fraser, DJ Dylvn (DJ van Ronnie Flex) en Equalz tijdens deze avond op het podium staan. Iedereen is van harte welkom en de toegang is gratis.

Voorstelling met Gerard Spong
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Gerard Spong opent het theaterseizoen 2018-2019 in Theater De Willem in Papendrecht. Op zaterdag 15 september neemt hij zijn publiek mee langs een aantal bekende zaken in een college-achtige voorstelling. Hij geeft tijdens een try-out een intrigerende blik in het leven van een advocaat en in de Nederlandse rechtsstaat. Spong behandelde diverse geruchtmakende zaken waarbij hij media-aandacht niet schuwde. Zo klaagde hij Geert Wilders aan wegens discriminatie en stond hij voetballer Patrick Kluivert bij. Entree bedraagt 21,50 euro (inclusief consumptie). Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

zondag 16 september

Middagviering over Mozes
17:00, Papendrecht, Morgensterkerk. De Middagviering van zondag 16 september in De Morgenster aan de Muilwijckstraat 1 te Papendrecht staat in het teken van Mozes: wees de leider die je wil volgen. Het is een vooruitblik en een onderbouwing van de musical die ingestudeerd wordt door een groep mensen en die uiteindelijk leidt tot twee optredens in theater De Willem. Deze Middagviering maakt deel uit van de ontdekkingstocht waarin het leiderschap van Mozes centraal staat. Aanvang is om 17.00 uur.

Bemoedigingsdienst in Papendrecht
19:00, Papendrecht, VBG. Zondagavond 16 september houdt de Vrije Baptisten Gemeente te Papendrecht weer een Bemoedigingsdienst. Van tijd tot tijd hebben we allemaal bemoediging en vertroosting nodig. Van 19:00 tot 20:00 uur wordt het thema 'Nooit meer alleen' uitgediept door middel van onder andere muziek en een korte overdenking. Er is geen kinderoppas. Voor meer informatie: www.baptistenpapendrecht.nl.

dinsdag 18 september

Bibliotheek Papendrecht: Digitaal Inloopspreekuur
15:00, Papendrecht, Bibliotheek Papendrecht. Vanaf 7 mei is er elke maandag van 15.00 tot 17.00 uur een digitaal inloopspreekuur in Bibliotheek Papendrecht. Hier kan iedereen gratis binnenlopen met vragen over het gebruik van internet en digitale media.
Wil je meer weten over het internet of heb je vragen over e-readers, tablets of digitale media? Heb je vragen over smartphones, de Bibliotheekapps of het cursusaanbod? Kom op maandag naar het digitaal inloopspreekuur in Bibliotheek Papendrecht. Vanaf 7 mei ben je elke maandag van 15.00 tot 17.00 uur welkom. Een deskundig begeleider is aanwezig om al je vragen te beantwoorden. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig. Je kan zo binnenlopen!

woensdag 19 september

Senioren gaan 'Aan tafel' in het MFC Maasplein
12:00 uur, Alblasserdam, MFC Maasplein. Iedere woensdag organiseren Waardeburgh en Smile in het MFC Maasplein een 'Aan Tafel'. Een gezamenlijke maaltijd voor senioren. Bij 'Aan Tafel' serveren de koks van Waardeburgh een complete middagmaaltijd. De maaltijd kost 6,50 euro (exclusief consumpties) en wordt gehouden van 12.00 tot 13.30 uur in het MFC Maasplein, Maasstraat 30 in Alblasserdam. Aanmelden is noodzakelijk en kan tijdens kantooruren tot uiterlijk 14.00 uur op de vrijdag van te voren via de receptie van zorgcentrum De Waard via telefoonnummer (078) 692 15 15.

Goed Nieuws Club Alblasserdam
Op woensdag 19 sept.wordt er weer een start gemaakt met de Goed Nieuws Club. De club is bedoeld voor alle kinderen van de basisschool. Het thema is dit keer: 'Het geheim van de watermeloen'. Er zullen allerlei spelletjes gedaan worden rond de watermeloen. En natuurlijk wordt er ook watermeloen gegeten. Waar? Gebouw 't Scheepke, Rijnstraat 434. Inloop: 13.45 u.en het is 15.45 u. afgelopen! Welkom.

Contactmiddag Seniorenclub Alblasserdam
14:00, Alblasserdam, Landvast. Op woensdag 19 september organiseert de Seniorenclub Alblasserdam (SSAA) de eerste contactmiddag na de zomervakantie in Landvast. De middag wordt muzikaal opgeluisterd door De Grannies en Jan Sweep, die garant staan voor een gezellige middag. In de pauze wordt een kopje koffie of thee aangeboden. En uiteraard wordt de middag, zoals gebruikelijk, afgesloten met een bingo met leuke prijzen. De aanvang is 14.00 uur, zaal open 13.30 uur.

Spelmiddag in De Strevenaer
14:00, Streefkerk, De Strevenaer. Spelmiddag voor senioren.

donderdag 20 september

Bijeenkomst PCOB
14:00, Papendrecht, Elimkerk. Op donderdag 20 september is de eerste bijeenkomst na de vakantieperiode van de PCOB in de zaal van de Elimkerk P.C.Hooftlaan 178 te Alblasserdam. De heer Veldboer van de Stichting Ambulancewens zal deze middag verzorgen. Leden en belangstellenden zijn weer hartelijk welkom om 14.00 uur de zaal is open vanaf 13.30 uur.

Koersbal in De Strevenaer
14:30, Streefkerk, De Strevenaer. Koersbal voor senioren.

vrijdag 21 september

Guido Weijers in Theater De Willem
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Guido Weijers verzorgt op vrijdag 21 september vanaf 20.15 uur een voorstelling in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat te Papendrecht. Hij is terug met zijn Oudejaarsconference 2018. De cabaretier heeft een reputatie hoog te houden, dit is al zijn achtste. Op televisie keken er liefst 2,3 miljoen mensen naar. Geen wonder dat hij op tijd begint met uitproberen. Wie Guido kent, weet hoe hij te werk gaat: op topsnelheid en met vlijmscherpe humor. Soms teder en zacht, dan weer rauw en met de botte bijl ontleedt hij het jaar 2018. Entree bedraagt 25 euro (inclusief consumptie). Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

zaterdag 22 september

Rommelmarkt Lavendel/Blokweerweg
09:00, Alblasserdam, Lavendel/Blokweerweg. Op zaterdag 22 september van 09.00 tot 14.00 uur wordt alweer voor de twaalfde keer de rommelmarkt gehouden op de Lavendel/Blokweerweg in Alblasserdam. Naast de verkoop van allerhande spullen, zijn er suikerspinnen, kunnen de kinderen zich laten schminken en zijn er heerlijke versnaperingen. Natuurlijk is de gezelligheid al een bezoekje waard. Een plekje reserveren kan vanaf 10 september 18.30 uur bij Marieke Groenendijk via 078-6914745.

Kennismaking met bridge in Papendrecht
14:00, Papendrecht, Denksportcentrum. Op zaterdagmiddag 22 september om 14:00 uur wordt er door de gezamenlijke bridgeclubs in Papendrecht een kennismakingsclinic gehouden. Zo kunnen belangstellenden op een gezellige en ontspannen manier kennis maken met bridge. Deze clinic is geheel gratis. Informatie en aanmelden voor de clinic: 078-6411960 of 06-26754300 of startersbridgepapendrecht@gmail.com.

dinsdag 25 september

Bibliotheek Papendrecht: Digitaal Inloopspreekuur
15:00, Papendrecht, Bibliotheek Papendrecht. Vanaf 7 mei is er elke maandag van 15.00 tot 17.00 uur een digitaal inloopspreekuur in Bibliotheek Papendrecht. Hier kan iedereen gratis binnenlopen met vragen over het gebruik van internet en digitale media.
Wil je meer weten over het internet of heb je vragen over e-readers, tablets of digitale media? Heb je vragen over smartphones, de Bibliotheekapps of het cursusaanbod? Kom op maandag naar het digitaal inloopspreekuur in Bibliotheek Papendrecht. Vanaf 7 mei ben je elke maandag van 15.00 tot 17.00 uur welkom. Een deskundig begeleider is aanwezig om al je vragen te beantwoorden. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig. Je kan zo binnenlopen!

woensdag 26 september

Senioren gaan 'Aan tafel' in het MFC Maasplein
12:00 uur, Alblasserdam, MFC Maasplein. Iedere woensdag organiseren Waardeburgh en Smile in het MFC Maasplein een 'Aan Tafel'. Een gezamenlijke maaltijd voor senioren. Bij 'Aan Tafel' serveren de koks van Waardeburgh een complete middagmaaltijd. De maaltijd kost 6,50 euro (exclusief consumpties) en wordt gehouden van 12.00 tot 13.30 uur in het MFC Maasplein, Maasstraat 30 in Alblasserdam. Aanmelden is noodzakelijk en kan tijdens kantooruren tot uiterlijk 14.00 uur op de vrijdag van te voren via de receptie van zorgcentrum De Waard via telefoonnummer (078) 692 15 15.

vrijdag 28 september

Feestelijk muziekoptreden voor Dag van de Ouderen
14:30, Alblasserdam, Alblashof. Op maandag 1 oktober is het de Internationale Dag van de Ouderen. Daarom organiseren Waardeburgh en Smile op vrijdag 28 september van 14.30 tot 16.15 uur een feestelijke muziekmiddag voor senioren in Waardeburgh zorgcentrum De Waard aan de de Alblashof 1B te Alblasserdam. Zanger Paul Sellers geeft deze middag een feestelijk muzikaal optreden. Paul Sellers is een veelgevraagde zanger met een uitgebreid repertoire. Waardeburgh biedt gratis toegangskaarten aan. De kaarten zijn vanaf 11 september tot en met 24 september verkrijgbaar bij Smile, Maasstraat 30 in Alblasserdam (maandag tot en met vrijdag van 09.30 uur tot 12.00 uur) en bij de receptie van zorgcentrum De Waard, de Alblashof 1B in Alblasserdam (tijdens kantooruren). Bij het afhalen van de toegangskaarten koopt men overigens wel (minimaal) twee consumptiemunten ter waarde van 3 euro die men tijdens deze muziekmiddag kan inwisselen voor diverse consumpties. De feestelijke muziekmiddag begint om 14.30 en duurt tot 16.15 uur.

zaterdag 29 september

Proeverij van sport, cultuur en welzijn in Papendrecht
13:00, Papendrecht, Marktplein. Op het Marktplein in Papendrecht wordt op zaterdag 29 september een 'Proeverij' gehouden van sport, cultuur en welzijn. Hier kunnen bezoekers figuurlijk proeven van het rijke aanbod van organisaties en verenigingen op het gebied van sport, cultuur en welzijn die in Papendrecht actief zijn. Maar er is nog veel meer te zien en te beleven. Zo kunnen bezoekers leuke foto's maken met de mobiele photobooth 'in de huiskamer' van Papendrecht, filmmateriaal van Papendrecht en de regio bekijken, jeu des boules spelen op een echte baan, schaken op een supergroot schaakbord en cupcakes versieren. Ook voor muzikaal entertainment is gezorgd, poprockkoor Sweet Pepper, het Pontonnierskoor en die Papendörfer Musikanten verzorgen leuke optredens. Dit allemaal gaat gepaard met een lekker hapje en drankje, die de organisaties en verenigingen op de informatiemarkt aanbieden. Om 13.00 uur zal wethouder Corine Verver de markt officieel openen, waarna de proeverij van start gaat. De activiteiten duren tot 16.30 uur.