Ontmoeting voor jonge mantelzorgers

alblasserdam • Op woensdagavond 19 september wordt een avond voor jonge mantelzorgers georganiseerd in de Postduif aan de Randweg 110 te Alblasserdam. Jongeren die opgroeien met een hulpbehoevend gezinslid kunnen op deze avond samenkomen om elkaar te ontmoeten en ongedwongen te ontspannen.

In de maanden juli en augustus kwamen jonge mantelzorgers al samen om te brainstormen over het aanbod en de identiteit van het 'platform voor jonge mantelzorgers'. Om die lijn voort te zetten zal er voorafgaande aan de ontmoetingsavond een uur worden gereserveerd om te brainstormen over de koers en ontwikkeling van dit platform. Dit is van 18.00 tot 19.00 uur. Daarna zullen van 19.00 tot 21.00 uur diverse (board)games uit de kast worden gehaald en de karaokeset wordt aangesloten. Ontmoeting en ontspanning staan centraal. Ook kunnen de jongeren één op één met de begeleiders in gesprek om hun verhaal te doen.

Jonge mantelzorgers zijn jongeren die opgroeien met een hulpbehoevend gezinslid. Dit kan een ouder, broer of zus zijn met bijvoorbeeld een chronische ziekte, lichamelijke of verstandelijke beperking of een psychische aandoening. Jongeren in zo'n situatie worden vaak niet als mantelzorger herkend terwijl ze wel meezorgen, zich zorgen maken of zelf zorg moeten missen. Onderzoek wijst uit dat 1 op de 4 jongeren mantelzorger is. Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA) wil in samenwerking met Jeugd-Punt meer aandacht schenken en ondersteuning bieden aan jonge mantelzorgers. Vanaf september wordt er iedere maand een bijeenkomst voor deze, onzichtbare, groep jongeren georganiseerd.

Voor vragen of Informatie: alblasserdam@vanzelfsprekendjmz.nl of 06-27319179.