• Enkele wherry's van de Dordtse roeivereniging KDR&ZV.
• Enkele wherry's van de Dordtse roeivereniging KDR&ZV.

Sportieve activiteiten op de Alblas

alblasserdam • Op de braderiedag van het Havenfestival worden bij het ponton op de Alblas diverse sportieve activiteiten gehouden.\

Er is een roeiclinic van 12.00 tot en met 17.00 uur, Suppen is van 12.00 tot en met 15.00 uur en Aqua Bubbels van 10.00 tot 14.00 uur.

Roeiclinic

"Er liggen twee wherry's gereed, dat zijn roeiboten voor twee roeiers en een stuurman, om te komen roeien", vertelt Nico van Dijl van de Dordtse roeivereniging KDR&ZV.

"Roeien is een zeer gezonde sport die het hele jaar beoefend kan worden, dus ook in de koudere wintermaanden. Het belast niet extra het lichaam, al zittend in je boot gebruik je de benen , de armen en de rug met gelijkmakende bewegingen."

Er staan op zaterdag 15 september zeven instructeurs op zaterdag klaar op het ponton om alle belangstellenden te kennis te laten maken met de roeisport. Enthousiastelingen die het roeien leuk vinden kunnen zich aanmelden voor twee proeflessen bij de KDR&ZV in Dordrecht.

Aqua Bubbles

De Aqua Bubble is een transparante bal om op het water te drijven. De bal is ruim twee meter in doorsnede.

Via een opening kun je in de waterbal stappen waarna deze wordt afgesloten middels een duikersrits. Deze rits is waterdicht waardoor je droog blijft tijdens het lopen over water. Bij elke nieuwe deelnemer wordt er met een blower circa 5000 liter verse lucht in de bal geblazen.

Vier Aqua Bubbles

Er zijn vier Aqua Bubbles in totaal met twee begeleiders, die het evenement van 10:00 tot 14:00 uur zullen verzorgen. Aanmelden is niet nodig, het is bedoeld voor iedereen. De Aqua Bubbles tijdens het Havenfestival worden gesponsord door Tourist Info Alblasserdam.

Suppen

Het suppen wordt gesponsord door Jan Korteland Auto- en Bootservice. Het bedrijf stelt op zaterdag 15 september drie sups beschikbaar. Er zullen één of twe personen van ons met de sups en zwemvesten van 12:00 tot 15:00 op de steiger zijn op te helpen en instructies te geven", legt Jan-Cees Korteland uit.

"Om de doorstroom een beetje op gang te houden proberen we de mensen ongeveer 5 minuten te laten suppen. Het is best een zware oefening, dus 5 minuten kan lang genoeg zijn.

Grote surfplank

De sup lijkt op een grote surfplank met veel drijfvermogen, waar staand op gepaddeld kan worden. De sup's liggen in het water en vanaf de steiger en/of kade kan er op de sup gestapt worden om een stukje te paddelen.