Afbeelding
Foto:

Onthulling Mission Belle Memorial

nieuw-lekkerland • Aan de Lekdijk in Nieuw-Lekkerland, ter hoogte van huisnummer 26, wordt op zaterdag 29 september de Mission Belle Memorial onthuld.

De onthulling wordt verricht door burgemeester Dirk van der Borg van de gemeente Molenwaard. Meer dan dertig Amerikaanse nabestaanden van de toenmalige bemanning van het neergestorte vliegtuig zullen bij de onthulling te gast zijn.
Ook vertegenwoordigers van de Koninklijke Luchtmacht en van de Amerikaanse Ambassade hebben toegezegd aanwezig te zijn. Een fly-over van enkele Amerikaanse historische lesvliegtuigen zal, bij goede weersomstandigheden, de ceremonie afsluiten.


Alzheimer Café Papendrecht

papendrecht • Op donderdag 27 september van 19.30 tot 21.30 uur vindt het Alzheimercafé plaats bij De Waalburcht aan de Kleine Waal 6 in Papendrecht. Het thema is 'Bewegen met mensen met dementie: hoe doe je dat precies?'. Ook is er een speciale gast uitgenodigd die als coach/trainer gespecialiseerd is in bewegen.

Voor mensen die aan dementie leiden is bewegen belangrijk. Dit is niet alleen lastig voor hen maar ook voor de omgeving. Veel onderzoeken hebben al aangetoond dat bewegen bij dementie belangrijk is. Door te bewegen breng je ook de hersenen in beweging. Fysiotherapeut Suzanne Bouwmeester en bewegingscoach Marnix zullen deze avond verzorgen. Ook is er alle gelegenheid om zelf vragen te stellen. Aanmelden voor de avond is niet nodig en de toegang is gratis.
Voor meer informatie over de avond: Sjarda Joemai via s.joemai@bwi-papendrecht.nl en Suzanne van den Ouden via s.vandenouden@bwi-papendrecht.nl of bel met 078-6154741.


Dorpsbehoud bij 'Proeverij'

papendrecht • Op het Marktplein van Papendrecht wordt op zaterdag 29 september van 13.00 – 16.30 uur is er een 'Proeverij' van sportclubs, culturele instellingen en zorgorganisaties, georganiseerd door het vrijwilligerspunt van Sterk Papendrecht.

Gekozen is voor de naam 'Proeverij' omdat het evenement bedoeld is om inwoners kennis te laten maken met de 'smaak' van de diverse organisaties, maar ook om, voor zover nodig, organisaties onderling met elkaar in contact te brengen.
Stichting Dorpsbehoud is een van de vele deelnemers aan dit evenement. Er zijn nog genoeg Papendrechters die niet zo veel weten over de geschiedenis van het dorp aan de rivier. Een uitgebreide verzameling boeken over Papendrecht en de streek is voor aantrekkelijke prijzen te koop. Met de herfst voor de deur is het dé kans om een of meer boeiende boeken en een paar mooie gebreide slofjes aan te schaffen.
Een miniatuurbeeld van De Ertepeller, liefkozend 'klaine Aaichie' genoemd, zou in geen enkel Papendrechts woonhuis mogen ontbreken. En voor wie het belangrijk vindt, dat Dorpsbehoud haar werk kan blijven doen, is er gelegenheid om donateur te worden.
Speciaal op deze dag wordt er ook een echte Papendrechtse lekkernij aangeboden. Bestuursleden en vrijwilligers beantwoorden graag al uw vragen over de geschiedenis van ons dorp. Museum Dorpsbehoud is om die reden op 29 september gesloten.