Lucas Janssen favoriet in Dordrecht

dordrecht/papendrecht • Op zondag 30 september vind in Dordrecht het landelijke evenement veldrijden 'Grote Prijs Cees Sint Nicolaas' plaats. Lucas Janssen uit Papendrecht mag daarbij als één van de favorieten worden gerekend.

Er worden wedstrijden verreden in verschillende categorieën met deelnemers uit heel Nederland. Ook staan er enkele buitenlandse renners aan de start. De Grote Prijs Cees Sint Nicolaas wordt georganiseerd in samenwerking met de Dordtse wielervereniging De Mol.

Het evenement vindt plaats in nabij het clubgebouw van DRC De Mol aan de Vogelaarsweg 6 in de Merwelanden in Dordrecht. H

Het programma van de Grote Prijs Cees Sint Nicolaas begint om 10.30 uur met de Amateurs/Sportklasse, gevolgd met de Masters 40+/50+/60+, die om 11.30 uur van start gaan. Een uur later, om 12.30 uur verschijnen de nieuwelingen aan de start.

Om 13.30 uur is de start van de Elite vrouwen / Beloften vrouwen / Amateur Vrouwen / Junioren vrouwen, een minuut later gevolgd door de Nieuwelingen meisjes.

Om 14.30 uur is de start van de Junioren en om 15:30 gaan de renners van de categorie Elite / Beloften als laatsten van start.

Naast de landelijke toppers zijn er onder de deelnemers verschillende veldrijders uit de regio. Speerpunten zijn Lucas Janssen uit Papendrecht en Laura van der Zwaan uit Sliedrecht. Laura van der Zwaan behaalde vorig seizoen de bronzen medaille op het Nederlands kampioenschap in Surhuisterveen. Lucas Janssen liet in augustus zien in vorm te zijn voor de cross in Dordrecht door drie wegwedstrijden achter elkaar te winnen. Laura van der Zwaan start om 13:30 en Lucas Janssen om 12:30.