Afbeelding
Foto: ZHZ Actueel

Tiener slaat over de kop met de auto van zijn vader

papendrecht/sliedrecht • Een achttienjarige jongen uit Sliedrecht is zaterdagavond 1 september over de kop geslagen met een auto. Ter hoogte van het kruispunt N3 / oprit A15 ter hoogte van Papendrecht nam de automobilist de bocht veel te hard.

Hij reed in de bocht rechtdoor, botste tegen een verkeersbord en sloeg daarna diverse malen over de kop. Het voertuig kwam onderaan het talud langs de snelweg tot stilstand.

In eerste instantie werd gedacht dat de Sliedrechter bekneld zat in de auto. Daarom werd de brandweer opgeroepen. Al snel bleek dat de tiener zelfstandig uit zijn auto kon komen en dat hij geen verwondingen had opgelopen. De inzet van de brandweer werd bij die constatering geannuleerd. Een blaastest bij de politie wees uit dat de beginnend bestuurder geen alcohol had gedronken.

Een bergingsbedrijf heeft de gecrashte auto weer het talud op getrokken en meegenomen. De schade bedraagt tienduizenden euro's. De tiener had de anderhalf jaar oude Volvo S90 van zijn vader geleend.


Werkcafé

papendrecht • Stichting Werkbank Drechtsteden organiseert elke donderdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur een werkcafé met gratis Wi-Fi, koffie en een steuntje in de rug bij werk zoeken. Iedereen is welkom zonder afspraak. Locatie: Kattestaart 2, Papendrecht. Voor meer informatie: www.werkbankdrechtsteden.nl.


SGP maakt kandidatenlijst bekend

molenlanden • Nadat al bekend was dat Corné Egas (57 jaar) uit Bleskensgraaf lijsttrekker zal zijn voor de SGP in Molenlanden, is nu ook de rest van lijst bekend. Met een mix van vernieuwing en ervaring zal de SGP de campagne ingaan met de slogan: 'Betrokken tot ín de kern!'

Bart Verhoeve (voorzitter selectiecommissie): "We zijn blij dat er voldoende kandidaten zich beschikbaar stellen voor het raadlidmaatschap. Naast de mannen die beschikbaar zijn voor een volgende periode zijn er ook nieuwe namen te zien op de lijst. Een mooie mix"

Eerder was al bekend geworden dat Corné Egas, Jan Lock (62 jaar) uit Giessenburg en Wietse Blok, (22 jaar) uit Bleskensgraaf de top-drie van de lijst vormen. De zittende raadsleden Bas de Groot uit Molenaarsgraaf, Piet de Gruijter uit Nieuw-Lekkerland en Henk van der Wal uit Streefkerk nemen de vierde, vijfde en zesde plek op de lijst in.

Pieter Jacob Leenman uit Nieuw-Lekkerland is naast Wietse Blok ook een nieuw gezicht op de lijst. Hij is woonachtig in Nieuw-Lekkerland, steunfractielid van SGP Molenwaard en staat op de zevende plek van de kandidatenlijst. De huidige wethouders Akkerman van Giessenlanden en Vat uit Molenwaard nemen de plaatsen acht en tien in op de lijst. Op nummer 9 staat Christiaan de Ruijter, steunfractielid en inwoner van Streefkerk. Huidig raadslid Jack van der Hout is niet meer beschikbaar voor een periode als raadslid.

Binnenkort maakt de SGP de rest van het verkiezingsprogramma bekend.