• Wethouder Kraijo ging tijdens de openingshandeling letterlijk door het lint.
• Wethouder Kraijo ging tijdens de openingshandeling letterlijk door het lint. Foto: Bert Bons

Wethouder Kraijo bij opening:

'Nieuwe sporthal is een parel'

alblasserdam • Met een dweilwagentje heeft wethouder Arjan Kraijo vrijdagmiddag de nieuwe sporthal aan de Groen van Prinstererstraat in Alblasserdam geopend.

"Wat een fantastische parel heeft Alblasserdam erbij gekregen", zo sprak hij even daarvoor tijdens zijn toespraak. De opening van de nieuwe sporthal werd bijgewoond door enkele honderden genodigden en belangstellenden.

Veel gasten

Er waren veel leden van van korfbalvereniging CKC Kinderdijk en gymnastiekvereniging KDO in de gloednieuwe sporthal aanwezig. Deze twee sportverenigingen en de basisscholen in de omgeving zullen het meest gebruik gaan maken van de sporthal, die in negen maanden tijd gebouwd is.

Talloze plannen

De totale voorbereidingstijd duurde iets langer. Theo Schut, scheidend voorzitter van de bouwstichting, vertelde tijdens de opening dat er in 1984 al voor het eerst over gesproken werd.

Talloze plannen en varianten passeerden de revue, voordat het eigen initiatief van de twee sportverenigingen, met ondersteuning van de gemeente Alblasserdam, het eindelijk redde.

"We zijn er stil van", memoreerde voorzitter Arjan de Jonge van CKC Kinderdijk. Hij sprak over een verbroedering van sporten en een goede samenwerking met buurman KDO.

Mooie dingen

"Jullie noemen elkaar buren? Er wordt hier samen gehokt", grapte wethouder Kraijo even later. "Daar kunnen mooie dingen uit voortkomen!"

Op zaterdag 1 september een drukbezochte open dag gehouden in de nieuwe sporthal. Voorzitter Bar Naaktgeboren vertelde vrijdag tijdens de opening dat KDO op 1 september precies 109 jaar bestaat. Hij noemde de nieuwe hal een bijzonder verjaardagsscadeau.

Jeroen Geurts van bouwbedrijf Faassen feliciteerde de verenigingen en de gemeente met de mooie sporthal en schonk de belettering aan de gevel als cadeau. Wethouder Kraijo overhandigde even later een cheque van 1800 euro, waarmee de verlichting voor de belettering aan de gevel bekostigd kan worden.

Na afloop van de toespraken en de opening door de wethouder gaven de leden van CKC en KDO enkele demonstraties en waren er hapjes en drankjes voor de bezoekers.