Afbeelding
Foto:

Plus opent supermarkt aan Sportlaan

alblasserdam • Ondanks het vertrek van supermarkt Dirk van de Broek zal er een supermarkt blijven in de wijk Blokweer in Alblasserdam. Plus opent medio 2019 namelijk een winkel aan de Sportlaan 1, waar nu Van der Broek nog zit.

Met de komst van Plus wordt er een gewenste invulling gegeven aan de behoefte die zou ontstaan aan een supermarkt in de wijk, na het toekomstige vertrek van Dirk van den Broek op deze locatie. Plus huurt de supermarkt van Brookland.

Bewoners van de wijk en vooral ook de directe omwonenden zijn blij met het behoud van een supermarkt in de wijk. Ook de Alblasserdamse politiek is tevreden.

Motie

Enkele maanden geleden diende het CDA in Alblasserdam een motie in waarin werd gevraagd om de mogelijkheden te onderzoeken voor een nieuwe supermarktinvulling voor de Dirk van de Broeklocatie.

Dertig jaar geleden besloot de toenmalige gemeenteraad unaniem dat een winkel op die locatie noodzakelijk was. De samenstelling van de wijk is sinds die tijd niet veranderd. Het was en is een wijk met veel senioren en alleenstaanden.

Huisbezoeken

Tijdens huisbezoeken van het CDA gaven zij aan dat de supermarkt een voorziening is die helpt om langer zelfstandig thuis te wonen.

Tevens is een supermarkt een gelegenheid om isolement te verkleinen, zo bleek uit de huisbezoeken van het CDA in Alblasserdam. Inwoners van de wijk maken steeds duidelijk hoe groot het gemis zal zijn als er geen voorziening in de plaats van de huidige Dirk komt. Het CDA heeft dit geluid luid en duidelijk overgebracht bij het college.

Functie

Naast een commerciële functie voor het pand aan de Sportlaan 1 kan ook gedacht worden aan woningbouw of aan andere maatschappelijke functies, bij voorbeeld in samenwerking met Stichting Welzijn Alblasserdam.