SGP peilt meningen op braderie

nieuw-lekkerland • SGP Molenlanden heeft in het kader van de herindelingsverkiezingen zaterdag op de braderie in Nieuw-Lekkerland gestaan.

In veel gesprekken kwam de situatie in Kinderdijk aan de orde. Kinderdijk moet Kinderdijk blijven, zo vertelde een mevrouw en dat het met de handhaving slecht gesteld is. De politie rijdt voorbij en handhaaft niet op verkeersovertredingen. Men ergert zich aan de steeds verder toenemende stroom aan toeristen.

Er zijn een aantal suggesties gedaan over een toekomstige ontsluiting. Men is heel tevreden over de vrijwel afgeronde dijkverzwaring, liefst ziet men het fietspad doorgetrokken. Wel zijn er vragen over de veiligheid van de aangelegde rotonde ter hoogte van NMC en het fietspad.

Men voelt zicht over het algemeen wel veilig ook bij winkelcentra. De zondagsopenstelling van winkels heeft geen draagvlak.

Kernoverleg
Opvallend is ook dat het kernoverleg in 60% van de gevallen niet bekend is.

Ook het bouwen van woningen kwam geregeld ter sprake. Men snapt niet dat er appartementen gebouwd kunnen worden in een landelijk agrarisch gebied. Ook moeten er huurwoningen komen voor de middenklasse.

"Al met al een prachtige dag met zeer fraai weer en goede gesprekken", besluit de SGP van de toekomstige gemeente Molenlanden.


Alzheimer Trefpunt

alblasserdam • In de recreatieruimte van het Anker (Wilgenplein 106) in Alblasserdam wordt dinsdag 18 september het Alzheimer Trefpunt gehouden.

Tineke van Sleen is professional in de ouderen en dementie zorg. Vooral op het gebied van communicatie en de nieuwste inzichten in het omgaan en communiceren met dementie.

Het onderwerp van deze avond is: 'Dementie en communicatie: hoe doe je dat?'. Wat zeg je tegen iemand met dementie? Wat doe je als je elkaar niet begrijpt? Ga je mee in het verhaal of juist niet?
De bezoekers gaan samen aan de slag met uw vragen over en met communicatie rondom mensen met dementie. Ontdek welke mogelijkheden er zijn en wat men het beste kan doen.

De avond is voor mensen met dementie, hun partners, familie en alle andere mensen die meer willen weten over dementie en de daarmee samenhangende levensvragen, zijn deze avond en de andere bijeenkomsten van het Alzheimer Trefpunt Alblasserdam van harte welkom.

Organisatie
Het Alzheimer Trefpunt Alblasserdam wordt georganiseerd door een werkgroep met vertegenwoordigers van Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA), Rivas Zorggroep en Alzheimer Nederland. Het Alzheimertrefpunt wordt vier keer per jaar georganiseerd op de derde dinsdag van de maand georganiseerd, in het Anker, Wilgenplein 106 in Alblasserdam. De avond begint om 19.30 uur. Belangstellenden zijn van harte welkom vanaf 19.00 uur.

Aan deze bijeenkomst zijn geen kosten verbonden. Voor meer informatie kan gebeld worden met Anneke Lanser via de Rivas Zorglijn 0900-8440 of via de e-mail: a.lanser@rivas.nl.