donderdag 23 augustus

Maaltijd in Huis van de Waard
13.30, Nieuw-Lekkerland, Pand 83. In Pand 83 aan de Planetenlaan 83 in Nieuw-Lekkerland wordt op donderdag 23 augustus Huis van de Waard met een maaltijd gehouden. Inloop tot 16.30 uur voor een kopje koffie, praatje,spelletje of andere gezellige activiteit. Van 16.30 tot 19.00 uur eten koken: twee gangen voor 3 euro. Opgeven kan tot uiterlijk 10.00 uur bij Wilma Neven via 06-27281714.

zaterdag 25 augustus

Wandelsportvereniging Kinderdijk
9:00, Kinderdijk. Wandelsportvereniging Kinderdijk gaat wandelen in Hoogerheide. De wandeling voert over kronkelwegen en paadjes, bos en heide, met vergezichten. Er zijn nog plaatsen vrij in de bus en er zijn opstapplaatsen in Alblasserdam en Papendrecht. Aanmelden en meer informatie: 078-6918525 en 06-14145885 of www.wsvkinderdijk.nl.

'Canadezen in concert'
15:30, Dordrecht, Trinitaskapel. Op het programma tijdens dit zomerconcert staat Canadese en luchtige barok muziek voor viool, orgel en piano en zang. Het concert wordt verzorgd door André Knevel, orgel en piano en Alisa van Dijk, viool en zang. Knevel verzorgt ook enkele improvisaties. De entree is gratis, wel is er een collecte om de onkosten te dekken.

dinsdag 28 augustus

Huis van de Waard
13.30, Nieuw-Lekkerland, Pand 83. In Pand 83 aan de Planetenlaan 83 in Nieuw-Lekkerland wordt op dinsdag 28 augustus Huis van de Waard gehouden. Inloop tot 16.30 uur voor een kopje koffie, praatje, spelletje of andere gezellige activiteit.

woensdag 29 augustus

Senioren gaan 'Aan tafel' in het MFC Maasplein
12:00 uur, Alblasserdam, MFC Maasplein. Iedere woensdag organiseren Waardeburgh en Smile in het MFC Maasplein een 'Aan Tafel'. Een gezamenlijke maaltijd voor senioren. U bent van harte welkom om 'Aan Tafel' te schuiven! Bij 'Aan Tafel' serveren de koks van Waardeburgh een complete middagmaaltijd. Het menu bestaat uit drie gangen en wordt bereid in de eigen keuken van Waardeburgh zorgcentrum De Waard in Alblasserdam. De maaltijd kost slechts € 6,50 (exclusief consumpties) en wordt gehouden van 12.00 tot 13.30 uur in het MFC Maasplein, Maasstraat 30 in Alblasserdam. Aanmelden is noodzakelijk en kan tijdens kantooruren tot uiterlijk 14.00 uur op de vrijdag van te voren via de receptie van zorgcentrum De Waard via telefoonnummer (078) 692 15 15.

donderdag 30 augustus

Huis van de Waard
13.30, Nieuw-Lekkerland, Pand 83. In Pand 83 aan de Planetenlaan 83 in Nieuw-Lekkerland wordt op donderdag 30 augustus Huis van de Waard gehouden. Inloop tot 16.30 uur voor een kopje koffie, praatje, spelletje of andere gezellige activiteit.

vrijdag 31 augustus

Zomeravondfeest in speeltuin De Zonnebloem
16:00, Papendrecht, De Zonnebloem. Op vrijdag 31 augustus organiseert speeltuin De Zonnebloem in samenwerking met het Jeugd- en jongerenwerk Papendrecht van 16:00 tot 21:00 uur een zomeravondfeest.
Tijdens dit feest in de speeltuin kunnen kinderen verschillende activiteiten doen, zoals knutselen, een breakdance les, springen op het springkussen en nog veel meer. Trek onder je kleding ook je zwemkleding aan want er zal ook een waterbuikschuifbaan staan. Hopelijk wordt het heerlijk weer en kan er lekker gegleden worden.
Tijdens dit feest is er ook een kinderrommelmarkt. Kinderen kunnen hun eigen speelgoed verkopen. Als je lid bent van de speeltuin is dit gratis, anders kost het 2,50 euro per persoon. Opgeven kan via info@speeltuindezonnebloem.nl.

Oudere Jongerenconcert in Muziektent Dorpsbehoud
20:00, Papendrecht, Muziektent. Stichting Dorpsbehoud Papendrecht verzorgt op vrijdagavond 31 augustus van 20.00 tot 23.00 uur het Oudere Jongerenconcert in de Muziektent aan de Eilandstraat in Papendrecht. Dorpsbehoud heeft in de reeks zomeravondconcerten van 2018 al twee geweldig geslaagde concerten achter de rug met prachtig weer en enthousiaste medewerking van diverse koren en Muziekvereniging Excelsior.
Het derde en laatste concert van 2018 is het Oudere Jongerenconcert, dat al vele jaren de afsluiting is van het Muziektentseizoen en voor het publiek een uitgelezen kans om nog even van een paar uurtjes buiten en mooie muziek te genieten.
Het concert wordt gegeven door de Papendrechtse pop-rockband Smoy (Selected Music of Yesterday) waarmee Smoy aangeeft dat de juweeltjes van de popmuziek zijn/worden uitgekozen om te spelen. Deze selectie gaat van Dolly Parton tot Ilse de Lange, van ABBA tot Waylon, van The Three Degrees tot Queen, te veel om op te noemen. De variatie in nummers is dus groot.
De band, die bestaat uit vier mannen en twee vrouwen, allen ervaren muzikanten en zangeressen, heeft een indrukwekkend aantal optredens in en buiten de regio achter de rug, maar voor Smoy wordt het een debuut in de Muziektent. De band kijkt er naar uit, bestuur en vrijwilligers van Dorpsbehoud ook, maar uiteindelijk wordt het pas een geslaagde avond als ook het publiek massaal de weg naar de Eilandstraat en het Kazerneplein weet te vinden.

zaterdag 1 september

Biesboschtocht start vanuit Alblasserdam
08:00, Alblasserdam, vv De Alblas. Tourfietsclub de Waardrenner organiseert op zaterdag 1 september de Biesboschtocht. Vertrekpunt is de kantine van voetbalvereniging De Alblas op sportpark Souburgh, aan de Vinkenpolderweg in Alblasserdam.
Deelnemers kunnen kiezen uit vier afstanden: 45 km (vertrektijd tussen 09.00 en 10.30 uur), 75 km (vertrektijd tussen 08.30 en 10.30 uur, vertrek groep om 08.45 uur), 125 km (vertrektijd tussen 08.15 en 10.00 uur, vertrek groep om 08.30 uur), 160 km (vertrektijd tussen 08.00 en 09.00 uur, vertrek groep om 08.15 uur).
Zoals de naam al aangeeft gaan de routes door het Biesboschgebied en verre omstreken. Het gaat daarbij ook om locaties waar men zelden komt. Deelnemers komen onderweg kuddes Koniks paarden en Schotse Hooglanders tegen. En met wat geluk een schaapskudde met herderinnen.
De kortste afstand komt daar net niet, maar maakt een mooie tocht langs de Molen van Kinderdijk en de mooie Alblasserwaard.
De langere afstanden gaan de Merwede over en al dan niet via omwegen het Biesbosch gebied door.
De routes 45, 75 en 125 km zijn uitgepijld, de 160 is voor driekwart gepijld. Bij inschrijven krijgt men een gratis kopje koffie.
Inschrijven kan bij vertrek. De route's zijn zeer geschikt voor gezinnen op de gewone fiets, voor de racefiets en voor skeelers en steppers.