13166577 - paraglider in blue sky at bobs peak, queentown, otago, south island,  new zealand
13166577 - paraglider in blue sky at bobs peak, queentown, otago, south island, new zealand Foto: Stockfoto

Zoektocht naar vermiste paraglider

molenwaard • Hulpdiensten rukten maandagavond uit om te zoeken naar een paraglider die zou zijn neergestort in de polders van Streefkerk en Nieuw-Lekkerland.
Politiewagens, een ambulance en de politiehelikopter namen aan de zoekactie deel. Na enige tijd kwam er een belletje van de paraglider zelf: deze bleek veilig thuis te zitten.


Onderzoek naar verbreding A15

papendrecht • In de periode van maandag 27 augustus tot en met woensdag 12 september voert ingenieursbureau Geonius in opdracht van Rijkswaterstaat voorbereidende onderzoeken uit voor de capaciteitsverruiming van de A15 tussen Papendrecht en Sliedrecht.
De werkzaamheden op de A15 tussen Papendrecht en Sliedrecht-Oost, inclusief toe- en afritten, worden uitgevoerd in maximaal tien nachten (vanaf 20.30 tot 05.30 uur, inclusief vier reservenachten). Om de werkzaamheden efficiënt en met minimale hinder te realiseren, wordt de A15 tussen de toe- en afrit 23 Papendrecht en toe- en afrit 25 Sliedrecht-Oost opgedeeld in zes werkvakken.
De voorbereidingen zijn nodig voor de echte werkzaamheden, die later zullen plaatsvinden. Om de doorstroming op de A15 tussen Papendrecht en Sliedrecht te verbeteren legt Rijkswaterstaat op de noordelijke rijbaan tussen de aansluiting Sliedrecht-West en Papendrecht-N3 een extra rijstrook aan die functioneert als weefvak met vluchtstrook. Op de zuidelijke rijbaan tussen de aansluitingen Papendrecht-N3 en Sliedrecht-Oost legt Rijkswaterstaat een permanente derde rijstrook met vluchtstrook aan. De bestaande spitsstrook tussen Papendrecht en Sliedrecht-West komt te vervallen. De ondertekening van het Tracébesluit zal naar verwachting in het 3e kwartaal 2018 plaatsvinden.


Vakantie Bijbelweek

nieuw-lekkerland • Op de Vakantie Bijbel Week (VBW) in Nieuw-Lekkerland wijk Middelweg is het erg gezellig. "Met elkaar zijn we op zoek naar wie Jezus is en wat Hij doet", vertelt Jeannette den Ouden van de VBW. Donderdag en vrijdag zijn alle kinderen van 4 tot en met 12 jaar welkom in de Rehoboth en Wegwijzer. Aanvang is om 09.15 uur.


Repair Café

alblasserdam • Het Sihva Repair Café van Alblasserdam opent zijn deuren weer vanaf woensdag 29 augustus. De reparaties zijn in principe gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Behalve deze hulpvaardige dienstbaarheid, is er een nadrukkelijk streven om een bijdrage te leveren aan de beperking van de afvalberg. Er is bij het Repair Café ook ruimte voor meer deelname als reparateur of werkorganisator.