Connectgroep

alblasserdam • Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA) faciliteert op donderdag 30 augustus weer een gelegenheid tot ontmoeting voor ouders die mantelzorger zijn van een kind met een beperking, zoals bijvoorbeeld autisme, PDD-NOS, ADHD, psychologische of psychiatrische problemen.
Het thema voor deze morgen is 'Interesses van onze kinderen'. De meeste kinderen met autisme hebben een 'speciale interesse', dat is een onderwerp waarmee ze ontzettend graag bezig zijn. Daartegenover kan er soms juist sprake zijn van ongeïnteresseerdheid of passiviteit, met name bij tieners en jong volwassenen. Wat kan men zoal tegenkomen en hoe gaan we hiermee om? Belangstellenden zijn vanaf 09:30 uur van harte welkom in de SWA huiskamer aan de Cortgene 20 te Alblasserdam. De ontmoeting duurt tot 11:00 uur. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Meer informatie via h.visser@stichtingwelzijnalblasserdam.nl of 078-2021220.


Fancy fair Olympia

papendrecht • Op zaterdag 1 september organiseert Olympia een Fancy fair. Wie nog spullen voor de rommelmarkt heeft, kan die brengen op zaterdag 25 augustus tussen 10.00 tot 12.00 uur woensdag 29 augustus tussen 13.30 tot 17.30 uur. E-mailen voor het ophalen van spullen kan naar jubileum@olympia-papendrecht.nl. Naast de rommelmarkt is er een springkussen, envelop trekken, nagels laten lakken, er is iemand die haren invlecht, er is schminken en er worden loten verkocht met als fantastische hoofdprijs een jaar gratis een les bij de gymnastiek vereniging. Ook aan de inwendig mens is gedacht, zo worden er pannenkoeken, tosti's, popcorn en suikerspinnen verkocht. Naast deze lekkernijen is er natuurlijk ook koffie, thee en limonade met overheerlijke cake te koop.


Heropening en presentaties bij Mulder

alblasserdam • De prachtig verbouwde Peugeot- en Citroënvestigingen van Mulder aan de Kelvinring 84-86 in Alblasserdam heropenen op dinsdagavond 28 augustus. Beide panden zijn compleet gemoderniseerd en hebben een moderne, stijlvolle uitstraling gekregen die voldoet aan de nieuwe huisstijl van beide merken. Tevens worden er drie nieuwe modellen gepresenteerd.
Het wordt een feestelijke avond in Franse sferen met onder meer een kijkje achter de schermen, een loterij met mooie prijzen, oldtimer foodtrucks, een heerlijke kaas- en wijnproeverij en een preview van de nieuwe Citroën Berlingo, de Peugeot Rifter (basis voor de nieuwe Peugeot Partner bedrijfswagen) en de Peugeot 508. Bianca Schutte, marketing coördinator, vertelt: "De landelijke introductie van de Berlingo en de Rifter staan gepland voor begin 2019, met recht kunnen wij hier dan ook spreken over een exclusieve Mulder primeur." De avond begint om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur). Aanmelden kan via www.mulderautomotive.nl/uitnodiging.


Omnia Cum Deo hervat de repetities

nieuw-lekkerland • Na een vakantie van zo'n zeven weken hervat het Christelijk gemengd koor Omnia Cum Deo op dinsdag 28 augustus de wekelijkse repetities. Belangstellenden worden uitgenodigd om een repetitie bij te wonen, telkens op dinsdagavond van 19.45 uur tot 21.45 uur in de Ontmoetingskerk aan de Dorpslaan in Nieuw-Lekkerland.