Brainstorm Jonge Mantelzorgers

alblasserdam • Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA) houdt woensdag 29 augustus voor de tweede keer een brainstormavond voor jonge mantelzorgers. Van 18.00 tot 20.30 uur kunnen jongeren uit Alblasserdam, die zorgen voor een familie- of gezinslid, meedenken in het uit te zetten programma. De brainstorm vindt plaats in gebouw de Postduif, Randweg 110 te Alblasserdam.

De SWA wil weten waar jonge mantelzorgers behoefte aan hebben en geeft daarom gevolg aan een eerdere inspraakavond in juli. De eerste keer kwam een kleine groep jonge mantelzorgers opdagen; nu hoopt de SWA er nog meer te bereiken. Iedere jonge mantelzorger uit Alblasserdam kan terecht bij de Brainstorm JMZ aan Z#2 om aan te geven waar hij of zij behoefte aan heeft.

Iemand is jonge mantelzorger wanneer hij/zij opgroeit met een hulpbehoevend gezinslid. Uit onderzoek blijkt dat één op de vier jongeren mantelzorger is. Meer informatie: alblasserdam@vanzelfsprekendjmz.nl of 06 27319179.


Computerspreek-uur in 't Waellant

nieuw-lekkerland • De L. & N. Smit's Stichting houdt voor 55-plussers donderdag 30 augustus een computerspreekuur in 't Waellant te Nieuw-Lekkerland. Zij kunnen dan terecht met hun vragen en/of problemen wat betreft het gebruik van I-pad, smartphone of laptop. Vrijblijvend inlopen kan van 9.00 tot 12.00 uur. Er zitten dan drie vrijwilligers klaar. De toegang is gratis. Het adres is Ooievaar 10. Meer informatie: 0184-689360 of 06-24482530.


Cursus 'Peuter in zicht'

nieuw-lekkerland • Rivas Zorggroep begint in Nieuw-Lekkerland met een nieuwe serie van de cursus 'Peuter in zicht'. De cursus bestaat uit drie avondbijeenkomsten en is bedoeld voor ouders met kinderen in de leeftijd van 1,5 tot en met 3 jaar. De eerste bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 18 september.

'Peuter in zicht' is een praktische cursus waar opvoeders adviezen krijgen die van pas komen bij de opvoeding van uw peuter. "Peuters kunnen last hebben van driftbuien, willen soms niet eten of luisteren niet", zegt Nelleke de Vries, één van de begeleiders van de cursus en pedagogisch adviseur bij Rivas. "Veel ouders krijgen hiermee te maken en tijdens deze cursus bespreken we hoe zij daarmee om kunnen gaan. We geven hen handige tips en praktische handvatten, die gericht zijn op een plezierig contact tussen ouder en kind. Ook kunnen de ouders onderling ervaringen uitwisselen."
De bijeenkomsten in Nieuw-Lekkerland zijn van 19.45 tot 21.30 uur in 't Waellant aan de Ooievaar 10. De data zijn 18 september, 2 en 16 oktober. Deelname is gratis. Vooraf aanmelden is verplicht: n.de.vries@rivas.nl of 14 0184.


Bakkerswinkel sluit de deuren

oud-alblas • Erik's Brood en Banket in Oud-Alblas sluit per 1 september de deuren. De winkel werd enkele jaren geleden door Erik Kraaijenbrink uit Bleskensgraaf geopend. Via Facebook laat hij weten er een punt achter te zetten. 'Wij danken u voor het getoonde vertrouwen in onze winkel'.