De Knotwilg geeft creativiteit ruimte

papendrecht • De leerlingen van basisschool De Knotwilg in Papendrecht gaan kunst maken, samen met de kunstenaars Leo Kleyn en Leny Franken.

In oktober wordt het resultaat onthuld: een beeld dat is opgebouwd uit bijdragen van de leerlingen. Leerkracht Bernadette Schneeweisz: "De kinderen gaan icoon-achtige tekeningen maken. De kunstenaars zullen daarvan een compilatie maken en die verwerken in een beeld. We willen met de school iets maken wat blijvend is. Het cultuurproject wordt deels geïntegreerd in diverse vakken. Zes dagen lang gaan de leerlingen eraan werken, van groep 1 tot en met groep 8."

Vriendschap

Thema van het kunstproject is 'Vriendschap', daarmee aansluitend bij de Kinderboekenweek. De start is op 3 september. De kunstenaars komen dan uitleg geven. Ook op andere manieren gaat de school aandacht besteden aan het thema, tijdens kringgesprekken bijvoorbeeld.

Schneeweisz: "Tijdens de Kinderboekenweek, op donderdag 11 oktober, vindt de onthulling van het beeld plaats. We willen de burgemeester of wethouder vragen om dat te komen doen. Het beeld wordt gemaakt uit een ijzeren plaat en krijgt na verloop van tijd een mooie roestkleur. Als afsluiting van het project volgt er nog een kijkavond voor ouders."

De kunstenaars Kleyn en Franken werken bij atelier L2art+design uit Heerlen. Zij zullen het beeld 'Mural Vriendschap', gemaakt van een aantal ijzeren platen, bevestigen aan een muur. De compilatie met werk van de leerlingen branden zij met een plasmasnijder in het materiaal. Daardoor wordt de plaat transparant en de achtergrond zichtbaar.