Afbeelding
Foto: ingimage

Voorstel elektrische deelauto's

papendrecht • Grote kans dat er binnen afzienbare tijd elektrische deelauto's gaan rijden in Papendrecht. De gemeenteraad van Papendrecht heeft donderdagavond 12 juli namelijk besloten om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

De fracties van CDA en ChristenUnie (CU) dienden tijdens de vergadering een motie in om te onderzoeken of er marktpartijen zijn, die elektrische deelauto's willen faciliteren die door zonnepanelen worden opgeladen.

De partijen hebben de succesvolle introductie van een dergelijk systeem in de gemeente Utrecht nauwlettend gevolgd en zien dat andere gemeenten zoals Leerdam en Vianen dat voorbeeld gaan volgen.

De ChristenUnie en het CDA van Papendrecht hebben berekend dat met een eerste set van abonnementen voor twee tot vier auto's, met een maandelijkse opbrengst aan abonnementsgeld van ongeveer 600 euro per auto, al tot een introductie van het systeem gekomen kan worden.

Aantrekkelijk
Het nemen van een abonnement op een elektrische deelauto voor ongeveer 90 euro per maand en een bedrag van ongeveer 18 eurocent per kilometer zou voor veel inwoners van Papendrecht aantrekkelijk kunnen zijn, zo redeneren de twee christelijke partijen. "Op die manier draagt men graag bij aan een schoner milieu en een beter klimaat."

De gemeente Papendrecht zou dan diverse daken beschikbaar moeten stellen voor het plaatsen van zonnepanelen waarmee de elektrische deelauto's opgeladen kunnen worden.

Het voorstel van CDA en CU om dit te onderzoeken, kon donderdag rekenen op bijval vanuit de gemeenteraad. Alleen VVD stemde tegen.