Toch weer blauwalg in Lammetjeswiel

alblasserdam • Met ingang van vrijdag 20 juli geldt er weer een negatief zwemadvies voor het Lammetjeswiel in Alblasserdam. De concentratie blauwalg in het water is weer te hoog. Dit blijkt uit de wekelijkse meting die wordt uitgevoerd in opdracht van de provincie, meldt de gemeente Alblasserdam vrijdag via haar website.


Nog enkele plaatsen op Molenmarkt

kinderdijk • Op vrijdag 7 september is er weer een Molenmarkt in Kinderdijk. De straten van het dorp zijn dan gevuld met kramen, gezelligheid en sfeer. De braderie begint om 17.00 uur en eindigt rond 22.30 uur. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

De Molenmarkt is inmiddels een bekende traditie. De eerste week van september staan de Kinderdijkse molens prachtig in het licht en wordt het dorp opgesierd met dijkmolens en gevelverlichting. Het hoogtepunt is de jaarlijkse avondmarkt met een grote variatie aan kramen. Ook dit jaar staan ook de deuren van de voetbal open en zijn er diverse spelletjes op het veld.
Een plaats op de braderie huren kan door aan te melden via molenmarkt@gmail.com. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.


Kindercursus weerbaarheid

papendrecht • Vanaf dinsdag 11 september van 17.15 uur tot 18.15 uur start Volksuniversiteit Papendrecht met een zes lessen tellende training voor kinderen om wat zelfverzekerder door het leven te gaan.
Lonneke van Rotterdam, de docente, werkt met de 'Rots en Water'-methode. De weerbaarheidstraining is een fysieke competentietraining waarbij de basis spel is. Er worden dus een heleboel spelletjes gedaan, want vanuit het samenspelen, leert een kind samenwerken wat leidt tot samenleven. Tijdens de lessen mag één van de ouders er bij blijven om te kijken of misschien zelfs mee te doen.
De kosten voor zes lessen bedragen 65 euro. Inschrijven kan via www.vupapendrecht.nl. De vier- tot zesjarigen kunnen vanaf dinsdag 6 november dezelfde training, maar dan gericht op het jongere kind, volgen.