• Het stroomstootwapen in de vorm van een zaklamp.
• Het stroomstootwapen in de vorm van een zaklamp. Foto: Politie

Te hard rijden en stroomstootwapen

papendrecht • De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een achttienjarige man uit Papendrecht aangehouden die veel te hard reed over de A15.

Bij controle van zijn voertuig werd nog een zware overtredinge geconstateerd: de man bleek een stroomstootwapen in zijn voertuig te hebben liggen. In de nacht van donderdag op vrijdag, rond half een, zagen agenten over de A15 richting Gorinchem ter hoogte van Ridderkerk een auto rijden die heel hard reed. De politie volgde het voertuig op gepaste afstand en voerde een snelheidscontrole uit. Na correctie kwam die uit op een snelheidsovertreding van maar liefst 75 kilometer per uur.

Het voertuig nam de afslag Alblasserdam. Daar werd aan de bestuurder van het voertuig een stopteken gegeven. De bestuurder werd uiteindelijk staande gehouden en gecontroleerd op het Nieuwland Parc in Alblasserdam.

Daar hebben zij de bestuurder, een achttienjarige man uit Papendrecht, een proces-verbaal aangezegd voor de snelheidsovertreding, waarvoor ook zijn rijbewijs werd ingevorderd. Het rijbewijs zal worden opgestuurd naar het CVOM (Centrale Verwerking Openbaar Ministerie) en de bestuurder zal zich later moeten verantwoorden bij de officier van justitie.

Tijdens de controle troffen de collega's een verborgen wapen aan in het portier van de auto. Vlak naast waar de man zat, lag een stroomstootwapen in de vorm van zaklamp.

Hierop is de man aangehouden voor verboden wapenbezit. Hij is overgebracht naar het cellencomplex in Dordrecht waar hij verhoord zal worden door de recherche.