• Conja en Erie Zijderveld
• Conja en Erie Zijderveld Foto: Rick den Besten

Vierdaagse Nijmegen

Een delegatie van Klaroen.nl was op donderdag 19 juli aanwezig bij de derde dag van de Nijmeegse Vierdaagse. Langs de Zevenheuvelenweg, nabij Groesbeek, was een stand ingericht waar lopers uit de regio een versnapering kregen aangeboden, even konden uitrusten en hun verhaal konden doen. Op de dubbele pagina staan foto's van deelnemers uit de regio die langs gekomen zijn of later foto's opgestuurd hebben.

De zussen Conja en Erie Zijderveld uit Alblasserdam (links boven linkerpagina) hebben het erg gezellig tijdens de Vierdaagse van Nijmegen. "Het geeft zoveel energie", vertellen ze donderdag 19 juli. "We lopen de eerste keer samen en dat gaat prima", vertelt Conja, die de Vierdaagse van Nijmegen voor de negende keer loopt. Erie is nu voor de tweede keer van de partij. Ergens in de grote groep van ongeveer 45.000 lopers zit ook hun andere zus Janneke.

Ton Klerk uit Alblasserdam en Patricia Garsthagen uit Kinderdijk (midden boven linkerpagina) trekken samen op tijdens de Vierdaagse van Nijmegen. "We lopen ongeveer hetzelfde tempo", legt Patricia uit. De twee zijn leden van Wandelsportvereniging Kinderdijk, die in totaal met zeven lopers aanwezig is op de Vierdaagse van Nijmegen. Patricia en Ton maken het goed. "Het gaat wel, op en af. Soms is het zwaarder en even later voel je je weer beter."

Carla van Middelkoop uit Streefkerk (rechts boven linkerpagina) loopt voor de derde keer de Vierdaagse van Nijmegen. "Het gaat super", reageert ze op de vraag hoe het gaat. "Vorig jaar hadden we op de derde dag van de vierdaagse regen, nu is het stralend weer. De sfeer is extra leuk als het zonnig. Maar als het regent is de sfeer ook weer heel speciaal, omdat iedereen elkaar dan moed inpraat."

Nathalie Spee (37) uit Papendrecht (links boven rechterpagina) loopt voor de tweede keer de 40 kilometer tijdens de Vierdaagse van Nijmegen. "Het gaat hartstikke goed", zegt ze donderdag 19 juli. Als lid van wandelsportvereniging Kinderdijk is ze natuurlijk ook wel wat gewend. "We lopen met zes man van de vereniging", vertelt ze. "Maar op dit moment loop ik even alleen."

Voor het eerst doen Monique en Marcel Liefbroer uit Papendrecht (rechts boven, rechterpagina) mee aan de Vierdaagse van Nijmegen. De twee lopen elke dag 40 kilometer en dat valt ze zwaar. "Door het warme weer is het best zwaar", zegt Monique.Haar voorbereiding was ook niet optimaal. Zo kreeg ze tijdens het trainen last van blaren. En ze brak één van haar teennagels. "Op de eerste dag was het even spannend of ik wel zo lang zou kunnen lopen. Gelukkig gaat het best goed."

Of ze volgend jaar weer aan de startstreep staan? Marcel weet het nog niet."Misschien denk ik er over een weekje wel heel anders over, maar voor nu zeg ik nee. Eerst maar even deze eerste editie verwerken."