• De leden van Cantica.
• De leden van Cantica.

Cantica: jubileum met reis en concert

papendrecht/regio • Vocaal Ensemble Cantica viert dit jaar het dertigjarig jubileum.

Dit jubileum willen de koorleden op twee manieren vieren: een koorreis naar Engeland en een concert in eigen regio.

Geschiedenis

Vocaal Ensemble Cantica is een koor dat al sinds 1988 in Altena actief is en onder leiding staat van Henk van Andel. Vanaf het begin wilde het koor zich nadrukkelijk onderscheiden van de gangbare muziekkeuze in de regio.

Muziek van Goudimel en Willem Vogel was in het begin erg geliefd maar er werd breder gekeken en zo kwamen er grotere werken op de repertoirelijst.

Muziek

Er waren diverse concerten met bijvoorbeeld een cantate van Buxtehude, het Gloria van Vivaldi maar ook het Requiem van Rutter, het Magnificat van Arvo Pärt en Via Crucis van Liszt zijn in het verleden door het koor gezongen.

Meer recent is de muziek van Alan Bullard een hedendaagse Engelse componist. Zijn muziek voor Kerst is uitgevoerd in het Oude Kerkje te Sleeuwijk en werd door de bezoekers enthousiast ontvangen en meegezongen.

Goede contacten

Door de goede contacten tussen onze dirigent en deze componist krijgt het koor regelmatig een muzikale wens toegestuurd. Die wens wordt door Cantica weer gezongen doorgegeven aan hun luisteraars.

Reizen

Inmiddels heeft het koor twee keer een reis naar Engeland georganiseerd. De eerstee keer ging die naar Ripon en en de tweede keer naar Saint Albans.

Dat beviel de koorleden zo goed dat aan het bestuur gevraagd werd om dit in het jubileumjaar te herhalen.

De contacten werden gelegd en in oktober is het koor welkom in Salisbury in Engeland.

Afgelopen weken is door middel van een studiedag een start gemaakt om samen met gastzangers de diensten voor te bereiden.

Tweede wens

Een tweede wens van de leden was een jubileumconcert met een keuze uit de recent ingestudeerde muziek voor Salisbury en muziek van de voorbije jaren. Dat gaat plaatsvinden op 26 januari 2019.

Wie al eerder wil genieten van Engelse muziek, gezongen door Cantica, dan kan men komen luisteren in de Morgensterkerk te Papendrecht op zondagmiddag 14 oktober.

Verdere informatie is te vinden op onderstaande website.

q www.cantica.org