• Enkele deelnemers bij de start van het benefietsen.
• Enkele deelnemers bij de start van het benefietsen. Foto: Peter Besemer

Benefietsen voor Albanië

papendrecht • Afgelopen zaterdag was er in Papendrecht de gelegenheid om op de fiets te stappen en 25 of 40 kilometer te fietsen door de Alblasserwaard.

Het doel van deze tocht was om geld bijeen te brengen voor hulp aan de weeskinderen in Maliq in Albanië. De stichting Hoop voor Albanië heeft, met een lokale partner, een pand aangekocht. Zij gaan dit grondig verbouwen met als doel weeskinderen op te vangen die nu nog op straat leven. De stichting Hoop voor Albanië geeft hiermee de weeskinderen een thuis en een mogelijkheid op een (betere) toekomst. De organisatie van deze benefietstocht was in handen van de werkgroep Papendrecht van de stichting Hoop voor Albanië. Na het uitdelen van flesjes water en een appel voor onderweg werd rond 13.15 uur het startsein gegeven en verlieten de fietsers het gebouw van de Vrije Baptisten Gemeente (VBG) aan de Poldermolen te Papendrecht.

Onderweg was een post ingericht waar een hapje en een drankje kon worden genuttigd. Dit was ook het punt dat de route zicht splitste in de 25 en 40 kilometer. In de loop van de middag druppelde iedereen weer binnen en werd er koffie met een versnapering aangeboden. Mede dankzij de 40 fanatieke fietsers en de sponsoren, Coop Alblasserdam, Van Os fruithandel Papendrecht en Eurochoice Leeuwarden kan het mooie bedrag van 1000 euro overgemaakt worden naar de stichting Hoop voor Albanië. De organisatie hoopt volgend jaar weer een mooie fietstocht te gaan organiseren voor een kwetsbare groep mensen die hulp en hoop zo hard nodig heeft.